Мария Гудева БЕЗПОЩАДНО: Ето ви истината за бездомните кучета в Гоце Делчев!

Добър вечер, прекрасни жители на град Гоце Делчев! Жители, на които всичко живо и мърдащо ви пречи! ❤️
Отдавна съм искала да се обърна към вас с един пост, ето че точният момент дойде.
Всеки ден ще се намери някой, на когото ще му пречи я уличното кученце, което не е станало такова по свое желание, я някое котенце. В някои случаи дори и дървото, което закрива прекрасната гледка от терасата ви, или пречи на слънцето да влиза!
Искам да ви попитам – някога замисляли ли сте се “тея мръсни псета” откъде са се появили? От небето, заедно с поредния пороен дъжд, ли паднаха? Вятъра ли ги донесе отнякъде? Или чакайте, чакайте! Може би реката ги е донесла, като беше се напълнила!
И нито една от тези теории не е вярна! Те се появяват от безхаберито на някои нещастници, които са си взели куче, ей така, детето да е щастливо и като му е омръзнало са решили, че най-подходящото място е улицата! Появяват се от хора, които не желаят да си кастрират домашните любимци и решават, че шосето е най-удобното място! Все на някого ще му се набие в очите и белким, казано по нашенски, ще си го вземе. Ами ако не го? После вие ли, мили съграждани, ходите да го спасявате? Вие ли отделяте почивните си дни да се мотаете по лекари, за да спасите живота на една душичка, която НЕ Е ВИНОВНА, че поредният високопланински господин го е метнал с лека ръка на ОЖИВЕН ПЪТ!!!!
А какво са ви виновни кученцата??? Когато бяха спокойни и си седяха, вие не се спряхте да ги сритвате и шъткате. Е, съжалявам, ама следващият път и аз ще имам едно на ум! Няма просто да минете и аз да ви оставя просто така! Ама запомнете едно, Господ забавя, но не забравя! И за мен тези, които си гледат марковите кучета и им се радват много, претендирайки колко обичат животни, а в същото време, когато някое бездомниче се доближи до кучето, което струва хиляди левове, го ритат, шъткат и какво ли още не, В НИКАКЪВ случай не обичат животни!!!
А за тези, които дори шъткат на кучетата, когато нищо не са им направили, а защото ги било “страх” ще кажа само едно – ами, спрете да излизате! То по друг начин няма да стане!
Но ей това е! Сигурно трябва да минат милион години, за да се промени манталитетът на този град! Не може винаги 4-5 човека да се интересуват и да се опитват да помагат, с каквото могат, а другите да дават всячески усилия да направят мръсни и ако е възможно, да станат поръчители на отравянето на НЕВИННИТЕ ЖИВОТИНКИ!
Наистина ви съжалявам! Наистина не знам как после с чиста съвест отивате и спите като знаете, че някоя душа навън се мъчи и бори за живота си! И е нечестно едни да се борим да го спасим, а вие да мислите как още повече да им навредите! Бих казала да се засрамите, но е повече от ясно, че това чувство ви липсва отвсякъде.😊
Снимката е за фон, белким ви трогне и ви накара да се замислите, че можете да помогенте като ги осиновените, вместо с гнусни постъпки да ги обричате на смърт, но едва ли!
Автор :
Мария Гедева – Гоце Делчев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене