25% от учителите в Благоевградско ще се ваксинират срещу коронавирус

Около двадесет и пет процента от учителите в област Благоевград са изявили желание да се ваксинират срещу новия коронавирус, каза за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов.

Очаква се имунизацията на работещите в сферата на образованието да започне в началото на следващата седмица, като преди това ще бъдат направени антигенни тестове на педагогическия и непедагогическия персонал, посочи д-р Калоянов. Очакванията на директора на здравната инспекция в Благоевград са броят на учителите, желаещи да се имунизират срещу Ковид-19, да се увеличи.

В областта обаче има учебни заведения, в които нито един учител не е изявил желание да се ваксинира, каза за БТА началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов. Златанов направи паралел, че именно в тези училища преминаването към обучение в електронна среда от разстояние е прието с резерви. Като причина учители и директори са посочили минималният брой отсъстващи ученици към момента на преминаване към онлайн обучение. Това са учебни заведения в малки населени места, които към момента не са толкова засегнати от новия коронавирус, обобщи Ивайло Златанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене