Мъж със срязана ръка нае катафалка да го закара до болницата

спешен  центр-Благоевград

Пациент от Сандански, срязал ръката си с ъглошлайф и пристигнал в Благоевград с линейка на морга и без придружаващ го лекар шокира лекарите в областния град, предаде БГНЕС.

При работа с ъглошлайф в дома си мъжът от Сандански срязал жестоко ръката си в областта на предмишницата. Пострадалият е приет в ЦСМП-Сандански, където е превързан и насочен към лекар ортопед от МБАЛ-Сандански. Той му казал, че веднага трябва да постъпи в болница, за да бъде зашит. Но пациентът, който бил с остра кръвозагуба по никакъв начин не желаел да се лекува в санданската болница. След скандала с лекаря, той просто изчезнал.

С ужас лекарите от МБАЛ „Свети Врач“ разбрали, че неясно как пострадалият е накарал шофьора на автомобила, който превозва труповете на съдебните случаи до моргата, да го закара срещу заплащане до Благоевград.

Към 16.30 часа днес „трупарката“, както наричат шофьорите тези линейки, спря пред Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. По време на пътуването от Сандански към Благоевград няколко пъти в ЦСМП-Благоевград звънял лекар от Сандански, за да пита притеснен дали линейката-катафалка е пристигнала. Пострадалият, след като пристигнал в Благоевград, след 30-минутен престой, тъй като не искал да се лекува и тук, нае частна линейка, която в 17.00 часа го транспортира вече с лекар до София.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене