Без категория

Местния печат

печат

В. „Струма“
Две благоевградчанки в кома, лекари се борят за живота им
32-годишна жена от Благоевград  изпадна в кома след тежко обезводняване и интоксикация от повръщане и разстройство. Младата жена е поставена на апаратна вентилация и е под интензивните грижи на анестезиолози в благоевградската болница.Тя е приета завчера в МБАЛ – Благоевград, изпаднала в тежко състояние.

Директорите на фондация „4 лапи“ на спешно заседнание във Виена обсъждат с Бриджит Бардо преместването на мечото селище от Блеица

Директорите на фондациите „4етири лапи“ и „Бриджит Бардо“, които издържат Парк за реадаптация на танцуващи мечки в гр. Белица, са обсъдили преместването на парка в друга част на България. Заседанието, на което са разглеждали и конкретни места, където мечките могат да бъдат приютени, се провело във Виена, където е седалището на международната организация „Четири лапи“.

34-г. баща на две деца загина в планината, затиснат под дърво
34-годишен мъж загина на място при добив на дърва в горатанад гърменското село Горно Дряново. Трагичният инцидент е станал около 12.00 часа в сряда в местността Рога в Родопите.
Загиналитят Ибрахим Пендев отишъл на работа, както всеки ден, високо в планината. По време на сеч на обекта пада дърво и го убива.

Откриха зараза на син език по овце в Сатовча и Катунци, зараза и по говедата в Симитли
3 са доказаните огнища на болестта син език в Благоевградска област – в Сатовча, Катунци и Симитли, съобщиха вчера от Агенцията по храните на свиканата спешно от областния управител Димитър Димитров епизиоотична комисия, чийто председател е той. В първите две общини лабораторни изследвания потвърдили заразата по овце, а в Симитли- по говеда.

В. „Вяра“

Люси Манова повежда на бунт утре майките от Благоевград, бавят парите за детски надбавки

Стотици майки в Благоевград излизат на протест утре, научи репортер на в. „Вяра”. Дамите в областния център възнамеряват да окупират улиците на града, възмутени от поредното забавяне на детските надбавки през този месец. Новината за мирното шествие, което благоевградчанки плануват, бе потвърдена лично и от председателката на обществения съвет в Благоевград и председателка на женската организация на партия АБВ в града Людмила Манова.

С престъпни схеми и подземни босове БСП в Кюстендил вербува избиратели в затвора

Наркодилър №1 на Петрич Атанас Костадинов, който лежи и за сводничество, е личен готвач на затворническият шериф Александър  Апостолов. Той готви само за него и за гостите му, от пържолите му ядат всеки месец бившата депутатка Мая Манолова и губернаторът Иван Каракашки от Кюстендил, те са най-чести гости на Апостолов, твърдят затворници от бобовдолския затвор. Според слуховете Костадинов е най-довереният човек на Апостолов. Говори се, че той въртял търговия с джиесем апарати, продавал ги по 300 лв., но писмени доказателства в тази насока няма.

Д-р Киров издъхнал на стол, докато съпругата му Мариана била вкарана в реанимацията на МБАЛ „Рокфелер” в алкохолен делириум

Д-р Борис Киров издъхнал на стол до отворен прозорец в реанимацията за алкохолици, където била настанена съпругата му Мариана в деня на смъртта му. Това съобщиха възмутени медици, които споделиха истинските причини за кончината на известния с добродушието си управител на петричката болница. Те преразказаха последните минути от живота му. Д-р Киров позвънил на колеги, че съпругата му Мариана, която е сестра на ексуправителката на фалиралото общинско дружество „Фарма Петра” Силвия Тренева, има нужда от помощ.

78-годишен дядо пострада при падане от кобила над рудник „Ораново“

Възрастен мъж пострада тежко, след като подплашена кобила го хвърли от седлото край Симитли. Сигналът на тел. 112 е подаден вчера около 10,00 часа сутринта от жители на махала Горно Ораново. Инцидентът станал на билото над рудник „Ораново”,  където е началото на огромното свлачище. Георги Тодоров яздил кобилата си, когато незнайно от какво тя се уплашила, разбесняла се и хвърлила 78-годишния си ездач на земята. Бай Георги бил тръгнал да нагледа една от нивите си в района.

Петокласник от ромската махала в Благовеград бе докара по спешност в СПО, напушен с трева

13-годишният Трайчо Димитров от ромската махала „Предел“ в Благоевград попадна в Спешно-приемно отделение, след като се напуши с трева. Той е приет в болницата малко след полунощ вчера, докаран лично от родителите си. Петокласникът бил неконтактен и замаян. Близките му обяснили на медиците, че по-рано през деня започнал да се смее безпричинно и да халюционира. Те уточнили, че не го довели на  преглед веднага, тъй като Трайчо от малък имал артистични заложби и често ги изненадвал с най – различни шоуменски изпълнения.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене