Сдружение Национална асоциация „Спинална мускулна атрофия“ наградиха министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов получи награда “Човек на 2020 г.“ от Сдружение Национална асоциация „Спинална мускулна атрофия“. От сдружението обясниха, че призът се връчва на проф. Ангелов за управленската му воля в решаването на проблемите на пациентите със спинална мускулна атрофия.
„Благодарим Ви, че ни чухте и направихте възможно лечението на пациентите със спинална мускулна атрофия. Имаше сълзи в очите на пациентите след това решение, но те най-накрая бяха сълзи от радост, че след толкова чакане, сега ще получат нужната грижа. Вярваме, че вече с всяко ново лечение ще е по-лесно. Надяваме се още дълги години министър на здравеопазването да е истински лекар като вас.“ Това заяви Веселин Радойчев, председател на сдружението при връчването на наградата.
„Надявам се, че преди светлите празници сме успели да направим така, че пациентите със спинална мускулна атрофия да се почувстват поне малко по-добре. Вашата кауза е и моя кауза. Това е една от най-ценните награди, които съм получавал, и тя винаги ще бъде с мен, защото преди всичко аз съм лекар и съм избрал за мой дълг да се боря българските пациенти да получават възможно най-доброто лечение. Това ме е водело и като хирург, и като директор на болница, и сега като министър, и мога да ви обещая, че винаги ще е така“, каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене