Не чакайте да стане инцидент край VI СУ „Иван Вазов“ – Благоевград

Здравейте, уважаема редакция на югозападен таблоид Топ Преса. Поради факта, че след като публикувате някаква нередност за нашият красив град, Община Благоевград и в частност институциите свързани с нередността се самосезират, реших да споделя и аз нещо. Може би ще се вземе в предвид, а може би не.

Наложи се да запиша детето си в VI СУ „Иван Вазов“ – Благоевград. Досега не бях посещавала този квартал и в частност училището. Мога да кажа, че съм доволна от избора си, но писмото ми не е за това да хваля г-н Арабаджиев. Пиша ви относно интензивният трафик на леки и товарни автомобили на улицата между училището и магазина в близост. Там мисля, че има проблем. Това, че още не е станала злополука с някое дете, което тича на голямото междучасие за закуска не дава право на общината да не забелязва, че улицата е опасна. Да, спор няма че веднъж или два пъти в годината там стои полицейски патрул. Веднъж на първият учебен ден и веднъж на празника на детето 1-ви юни.

Това не е достатъчно. Сутрин е просто невъзможно да си оставиш детето спокойно да пресече от автомобили на родители бързащи за работа и товарни автомобили, които зареждат хранителният магазин. Моето скромно мнение е, че при такъв голям магазин, от който пазарува целият град и околните села и който се зарежда постоянно с нова стока, трябва паркинга намиращ се до училището да се обособи само като паркинг, а улицата да бъде затворена. Правено е по центъра на града ни и мисля, че не е невъзможно.

Има такава затворена улица, която се намира до Полицията и III – то СОУ. Моля Ви, не чакайте да стане инцидент, за да се помисли по този въпрос. Училището има обособена улица, която родителите могат да използват, за да оставят на спокойствие децата си. Тя се намира пред вторият вход. Странична е от главната улица и напълно безопасна. Всеки голям магазин си има отделен паркинг само за зареждане. Там също може да стане само такъв стига да има желание от страна на местната власт.

Идеята ми е че там трябва да влизат само автомобили които разтоварят на рампата на магазина. А от другата страна се намира хотел „Хавана“, хубаво е и от там да се затвори и да е само за гости на хотела. Не чакайте да стане късно. Става въпрос за живота и безопасността на нашите деца, бъдещето на града ни. Трафикът от автомобили маневриращи нагоре надолу по тази уличка е ужасен.

Мая Хаджиева

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене