В Хаджидимово очакват класни съперници за контролни мачове

места хаджидимово

Ръководството на „Места“ (Хаджиди­мово) обмисляше варианта да изтегли с два дни началото на иредсезонната си подготовка, съобщи председателят на УС на клуба Илиян Синадинов. Идеята бе на изпълняващи­ят ролята играещ треньор Марио Метушев, за да може тимът да има по-дъ­лъг период за подго­товка преди дебют­ния мач на отбора за новия сезон. Става дума за контролата с Банско, предвиде­на за 25 януари, ко­ято ще се играе на стадиона в южния град. Намерение­то на старшията да привика подопечните си доста по-рано, не се случи. Както е известно повечето футболисти в тре­торазредния отбор работят на различни места и през уикен­ да повечето почиват, което може да бъде използвано за про­веждане на повече занимания.

Втората контро­ла на „Места“ ще бъде срещу „Пи­рин“ (Разлог) на 5 февруари отново в Хаджидимово, кой­то е вторият сигурен спаринг на отбора. Лично председате­лят на УС на клуба Илиян Синадинов се е ангажирал е на­мирането на още съ­перници за провер­ки като намеренията са техният брой да опре до 7. Сред про­тивниците, е които той преговаря освен тимове от югоза­падната „В“ група и аматьорски тимо­ве от пиринската бундеслига, както и гръцки съперници. Сред коментирани­те отбори са „Нестос“ (Хрисопули), „Акритас“ (Като Неврокопи), „Пандра- майкос“ (Драма) и „Докса“ (Петруса), които са дали прин­ципно съгласие, но все още предстои да се уточняват де­тайлите. В ход е и изненада за фенове- те на „Места“, след като от клубната уп­рава се опитват да доведат на стадион „Димитър Лекин“ гръцки легендарни отбори от ранга на „Докса“ (Драма) и „Пансерайкос“ (Серес).

В тях Марио Метушев ще може да изпробва качествата на трима или чети­рима нови футболи­сти, които ще се гот­вят е отбора. Става дума за юноши на „Пирин“ (Гоце Дел­чев), техни съграж­дани от ФК „Неврокоп“ и играчи от пиринската бун­деслига. Заедно с тях ще се включат и надежди от местна­та ДЮШ, които да се борят за място в първия отбор.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене