Белгийци не могат да се нахвалят от ЦСКА-София, отърваха ги от Кевин Кубемба

ЦСКА-София са направили голяма услуга на „Сент Трюиден“

Белгийци се похвалиха, че са направили най-добрата сделка през тази зима. „Канарчетата“, както наричат тима в страната, са се отървали от тарана Кевин Кубемба. 23-годишният играч от Конго бе изпаднал в дупка в „Сент Трюиден“ и е бил наказан дисциплинарно от клуба. Нападателят дори не е попадал в групата на тима за официалните мачове в последните два месеца и от клуба са се чудели как да го разкарат, пише „Меридиан мач“.

Последният мач на африканеца с френски паспорт е бил на 26 ноември при загубата от „Локерен“, като след това Кевин е изпаднал в немилост пред ръководството. В последните 8 кръга на белгийската Първа дивизия А той не е попадал в сметките на хърватския треньор Иван Леко. От лятото той има 8 мача за белгийския отбор, като само в 4 е бил титуляр.

От „Сент Трюиден“ веднага са приели офертата на ЦСКА-София за Кубемба. Белгийците са очаквали със свити сърца футболистът да уточни и личните си условия с „червените“. „Пожелаваме много успехи на Кевин Кубемба в новия отбор“, разделиха се с усмивка с играча.

Медиите в Белгия също си изумени от факта, че новото попълнение на „армейците“ си е намерил купувач, а във форумите е пълно с доволни фенове на „Сент Трюиден“, които са изключително щастливи от сделката, довела до облекчаването на клубния бюджет и клуба от набедения талант.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене