АПИ: Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян, да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия!

Сняг вали по високите места в областта и снежната покривка достига до 22 см, 25 машини почистват и обработват пътищата

Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян, да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия! 22 см е снежната покривка. Това призоваха от Агенция „Пътна Ифраструктура“. 

Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия.

Сняг вали по високите места в областта и снежната покривка достига до 22 см. В момента 25 машини почистват и обработват настилките по републиканските пътища в района.

Поради силния снеговалеж и снегопочистване временно е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета в проходите „Рожен“ и „Превала“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене