Четвъртокласници от Долно Дряново сътвориха уникални картини и фигури от бобени, царевични, лещени и др. зърна

Четвъртокласници от Долно Дряново сътвориха уникални картини и фигури от бобени, царевични, лещени и др. зърна, разпродават ги и събраните парички ще дарят за Децата сираци  от общ. Гърмен

Уникална идея със собствени изобретения сътвориха четвъртокласниците от ОбУ „ Христо Ботев“ в гърменското село Долно Дряново.

В час по Изобразително изкуство децата имаха за задача да направят мозайка като предложението на учителят им бе да използват зрънца от семейство бобови- боб, царевица, леща.

И тогава наистина стана чудото, децата развихриха своето въображение, проявиха изобретателност и иновации и направиха страхотни неща достойни за изложба в унисон на приближаващите Коледни и Новогодишни празници при които благотворителността е на първо място.

Така всички вчера прегърнаха предложението на своя учител да подредят уникалните си творения в един от магазините на селото, да ги продадат, а паричките от продажбите да отидат за децата сираци от община Гърмен.

Припомняме, че за поредна година и тази в последните дни преди да си отиде старата година се организира голяма кампания за подпомагане на децата сираци в общината.

Така, момичетата от прекрасния четвърти клас се амбицираха и подредиха страхотен щанд в един от магазините на селото, а прекрасните им творби започнаха да се харчат като топъл хляб от местните  хора, които чрез децата се включиха и те в кампанията за набиране на средства за децата сираци.

За учениците от 4-ти клас утрешният ден ще бъде много важен и те се надяват всички направени от тях с любов красиви експонати от различните зрънца да бъдат разпродадени, а събраната сума да е достойна за техният труд и за  децата на които ще бъде дарена.

Най-активни и изобретателни бяха сръчните ръчички на Изябел, Даная, Нежме, Мерийем, Фатме, Алекс, а при момчетата се откроиха Джаит, Вадет, Танер и Серджан.

Поздравления за идеята. Поздравления за децата с прекрасни сърца, поздравления за идеята на любимият им учител и хората на село Долно Дряново, които ще си купят сувенир, за да подпомогнат децата сираци в благородната инициатива на община Гърмен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене