Мосомищалии искат монах за манастирите и параклисите които построиха!

Едни от най- предприемчивите православни християни в гоцеделчевския край, това са жителите на село Мосомище. Хората на селото само за няколко години построиха малък манастир „Свети Георги“ и цял православен комплекс параклиси и път до местността „Духа Стъпка“.

Третият комплекс намиращ се на върха на „Светигерската скала“ също е построен с техните усилилия а има и проекти за градеж още подобни църковни богатства. Всичко това обаче има нужда от своето обслужване и поддръжка, коментират местни пред Топ Преса. Не че няма хора които със сърцата си и напълно безкористно да се грижат за построените православни християнски бази, но много по редно би било това да става от Божии служители.

Ето защо чрез Топ Преса, местните имат апел към светата Неврокопска митрополия, да се помисли сериозно дали да не бъде назначен монах, който да живее на манастира „Свети Георги“ над селото и да обслужва постоянно новите свети места на селото. Така са нещата по канон и наистина е редно да се помисли в тази посока. Топ Преса се обърна към митрополията, която заведе апела на мосомищалии и обеща да се произнесе в скоро време.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене