Вярно ли е? Неврокопският край близо до сакралните 70 процента прекарали COVID-19?

Районът на град Гоце Делчев, общините Сатовча, Хаджидимово и Гърмен е един от най – силно ударените от заразата с корона вирус в страната. Това сочат ежедневните данни на РЗИ – Благоевград, чиито данни публикуваме постоянно. Факт че на първо място по заболеваемост в областта е Благоевград, на второ Гоце Делчев, следват Разлог, Петрич, Сандански и пр.

Причината неврокопския край да бъде ударен сериозно от заразата и местната болница МБАЛ „Иван Скендеров“ направо да изнемогва от приемане на болни от COVID-19, не е толко системното не спазване на мерки а прекалената гъстота на населението. Града и региона е активен имат силно развита икономика, в къщите живеят по две в някои случаи по три поколения. Фамилиите са големи.

Това според специалистите има и добра страна, защото съвсем скоро неврокопският регион може да достигне и така нареченият „стаден имунитет“ поне за следващите десетина месеца. Наистина е напълно реално в края на януари и началото на февруари да се стигне близо до седемдесетте процента на прекарали болестта, което ако е вярна теорията за „стадния имунитет“ може драстично да понижи ново заразените и да облекчи местната болница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене