Банско дава 20 000 лв. на МБАЛ-Разлог, прави икономии заради по-малкото приходи

С икономии по различни разходни пера ще бъде компенсирано намалението на приходите в общинския бюджет на Банско за 2020 г. Това решиха общинските съветници на редовното си заседание. Те приеха предложението на кмета Иван Кадев да се освободят от плащане на услуга по сметосъбиране и сметоизвозване някои задължени лица. Това са предприятия и институции, които от 13 март тади година са преустановили за определен период от време работа по време на епидемията от коронавирус по заповед на министъра на образованието, министъра на здравеопазването, РЗИ и други здравни органи.

Община Банско ще подпомогне МБАЛ-Разлог с 20 000 лева за закупуване на кухненски асансьор. Решението на съветниците е в резултат на молба за съдействие от страна на ръководството на болницата, където медиците вече 9 месеца се борят със заразата от коронавирус.

Съветниците приеха промяна в правилника за работа на ОбС, която им дава възможност при определени обстоятелства да провеждат заседанията си неприсъствено.

В съответствие със Закона за защита от шума в околната среда беше актуализирана Наредбата за търговска дейност на територията на община Банско. Претърпя промени и Наредбата за платеното почасово паркиране в курортната зона на курорта и по определени улици в Добринище. Влизането в сила на режима за платено паркиране за всяка конкретна зона ще се обявява със заповед на кмета на община Банско.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене