11 години затвор на неврокопчанина Иван Дарев заради трафик на хора?!

1469851_659962587378076_955991252_nМладият неврокопски гражданин Иван Дарев е осъден в гръцкия град Патра, заради участието му в мръсен бизнес с трафик на хора. Това ни бе предадено от източник на информационна агенция www.toppresa.com в южната ни съседка, пожелал гарантирана анонимност.Съдът е уличил Дарев в участие и дори организиране на схема за трафик на хора от Гърция през България до европейски страни.

Гръцкият всекидневник Kathimerini съобщава, че жертвите на човешки трафик в Гърция са нараснали и са около 25 хиляди. Това са предимно жени, използвани за проституция, които са докарвани от престъпни групи от Албания, България, Румъния, Молдова и Русия. Данните на гръцкото министерство на обществения ред показват също, че броят на гръцките мъже, ползващи услугите на тези проститутки е нарастнал с 600% след началото на 90-те години.

Български банди за трафик на простутки бяха разбити през последните години в Италия, Испания, Белгия, Норвегия и Холандия.

Българските власти обаче не вземат сериозни мерки срещу трафика на хора. Направено неотдавна разследване на Би Би Си показа, че в България има хора, готови да продават бебета и малки деца, но българските власти отказаха да проверят изнесените данни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене