Connect with us

Скандали

Горещи думи! Факторът на Топ Преса Методи Байрактарски до пишман кмета на Благоевград: Слушай ме сега, г-н Енженер….

Published

on

Методи БАЙРАКТАРСКИ

Методи Байрактарски, зам.председател на редакционния съвет на вестник Топ Преса

“Слушай ме сега, г-н Енженер … Нямаш толкова пари, колкото аз мога да изхарча!!! Престани да правиш опити, престани да подпитваш дали нещо може да се уреди! НЕ, НЕ МОЖЕ!!! Топ Преса и Благоевградска ВЕСТ не се продават, не можеш да ни купиш…. Ти нали нямаше да плащаш на медии????? Какво се случи????? Май само нас не успя да купиш…. Ако ти е трудно да го проумееш, че не сме като другите, приеми, че сме опозиционна медия на едно некадърно управление….”

Това написа в социалната мрежа фейсбук, човекът, професионалистът който сложи в малкия си джоб всички така нарачени журналисти в Благоевград – Методи Байрактарски от Топ Преса- главен редактор на медията в града и региона. Пововът за този пост е поредния опит устата на Топ Преса да бъде затворена с публикуване на “празнични честитки” от страна на “екипа Томов”.

Очаквайте скоро с документи и факти! Как се прави опит да бъдат купувани медии от екипа “Томов” и за кого Злата Ризова казва : ” … ще плати, само ти му скочи…” .

Новини

Община Благоевград се разбърза с Генералския мост, пак слага каруцата пред коня

Published

on

Вчера Община Благоевград изненадващо, след период на затишие, отново възкреси темата за така наречение Генералски мост в града. Става въпрос за моста, който води към Младежкия дом и където кметът Румен Томов иска да изгради Алея на бойната слава.

Няма да коментираме доколко удачна е тази идея и дали точно сега е моментът за подобни иницативи, които иначе изглеждат патриотични и лесно могат да намерят своите поддръжници.

Стана ясно, че във вчерашния ден не само се е събрала комисия, която не само е обсъдила отново проекта, но и е утвърдила идеята за мемориалния комплекс. Той ще включва скулптури на четирима генерали. Ще бъде възстановен и паметникът на незнайния македонски четник на моста над река Бистрица.

Четиримата генерали, които ще имат паметници, са свързани с Пиринския край и освобождението на Пиринска Македония и Горна Джумая /старото име на Благоевград/. Това са генерал Спас Георгиев, генерал Константин Жостов, генерал Стилиян Ковачев и генерал Георги Тодоров.

Община Благоевград е намерила своя съветник, който горещо подкрепя намерението на кметския екип. Това е професор Тодор Тодоров, скулптор, който работи в сферата на монументалната скулптура в градска среда. Той е направил оглед на мястото и се е запознал подробно с всички детайли по проекта – елементи, чертежи и снимков материал. Накрая е изразил подкрепа за родолюбивата идея на „благоевградската общественост и нейното ръководство” да увековечат български генерали, посветили се на Родината, ръководейки българската армия.

Дали обаче само подкрепата на професор Тодор Тодоров ще е достатъчна за реализирането на тази идея? Има много въпросителни, на които засега няма отговор от Общината, може би, заради бързането.

Това е един от най-красивите мостове в Благоевград, който има уникален парапет от чугун – произведение на изкуството с художествена стойност, построен за идването на Дипломатическия корпус. Съоръжението е елемент от Групов паметник „Централна градска част-Благоевград”. То е паметник на културата с местно значение. Затова е задължително при каквито и да е промени по него да се търси съгласуване с Националния институт за недвижимо културно наследство и с Министерството на културата. Това обаче не е направено. Но пък са направени стъпки в търсенето на средства от Министерството на отбраната. Предстои обявяване на конкурс за идеен проект, като ще се разчита на добрата воля на военни министър, който да осигури материала за изграждането на скулптурите на четиримата генерали.

Община Благоевград не за първи път поставя каруцата пред коня, защото идеята не е намерила широко обществено съгласие и доверие. На проведените две срещи с обществеността присъстваха малко граждани, а доста от архитектите в града изразиха сериозни обструкции, че точно на този мост трябва да се вдигат паметници. Според тях има достатъчно други места, където това може да се случи, без да се нарушава художественият архитектурен ансамбъл в центъра на Благоевград.

office 2019 home business kaufen

Continue Reading

Новини

Томов излезе в болничен, но делото във ВАС ще се състои

Published

on

Точно след четири дни (18 януари от 10.30 часа в зала № 2), Върховният административен съд ще се събере на заседание, на което ще трябва да реши съдбата на инж. Румен Томов и по-конкретно да се произнесе – ще завърши ли мандата си настоящия кмет на Благоевград или ще сме свидетели на частични местни избори!

На фона на наближаващото дело днес станахме свидетели на поредната любопитна ситуация около инж. Томов!

Същият е изпратил уведомително писмо до областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и до председателят на Общински съвет – Благоевград Андон Тодоров, че излиза в болничен от днес, не ясно до кога, тъй като крайна дата не е посочена.

Кметът в болничен информира получателите на писмото, че по време на отсъствието му ще бъде заместван от зам.-кмета Ясен Попвасилев.

Новината, че Томов излиза в болничен, веднага породи спекулации, според които това е поредният му ход – да се измъкне от решението на съда.

Това, че кметът на Благоевград е в болничен, няма как да се отрази на самото дело и на съдебното решение.

При дела от този тип единственото, което има значение е дали инж. Томов е редовно призован, а по наша информация това вече се е случило.

Интересно е, защо Томов излиза в болничен точно сега, при положение, че по-рано днес, същия даде интервю пред няколко медии, а причината – опасен мост между общините Благоевград и Кочериново, за който ще се търсят средства от държавата.

Очевидно е, че зад мотивите на кмета на Благоевград стоят или реални здравословни причини, които възпрепятстват работата му или има друга цел, която поне за сега не успяваме да установим!

office 365 kaufen

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ

tempobet

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al