Борисов за годишнината на ГЕРБ: Списъкът с успехите ни е в пъти по-дълъг от този на всичките ни опоненти заедно

„Разделихме със знакови лица за партията. Някои от тези решения не бяха лесни, но бяха правилни“, написа лидерът на ГЕРБ

„Скъпи приятели и колеги, искам в това нелеко време да отделя един момент, за да честитя 14-тия рожден ден на партия ГЕРБ! Пандемията постави на изпитание не само държавата, но и цялата ни работа. Затова Ви благодаря, че въпреки трудностите не се отказвате и продължавате всеки ден да сте до хората и да работите неуморно. Така трябва и да продължим. Не искам да има човек, на когото да е отказано съдействие, защото всички имаме нужда от човечност в тези трудни времена. Това винаги ни е отличавало от опонентите ни“. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ по повод годишнината на партията.

Ето още какво казва Борисов:

„Никога не съм твърдял, че сме безгрешни. Задали сме си високи цели и морални стандарти в партията и всеки, който не може или не иска да е на това ниво, си отива. В годините се разделихме със знакови лица за партията. Някои от тези решения не бяха лесни, но бяха правилни. Не можем да правим компромиси с принципите си. Дали чувам хулите по адрес на партията, Вас и мен – чувам ги. Дали си струва да ги коментирам – не. Тези хули са безпочвени и грозни, но хората са мъдри и виждат резултатите от ежедневната ни работа. Печели този, който подготвя себе си, а не който разчита противникът да е слаб. Нека продължим да засилваме собствения си екип. Ситуацията в страната и света е достатъчно сложна и това само увеличава очакванията към нас. Затова трябва да сме по-добри, по-мотивирани, да предлагаме решения, да работим. Оставащите ни 4 месеца до края на мандата ще бъдат ключови в борбата срещу пандемията. Със социално-икономическите ни мерки трябва да съхраним препитанието на хората, а с идването на ваксината да започнем контраатаката в тази продължителна война за всеки един човешки живот. С цялата си отговорност гарантирам, че каквото зависи от правителството – ще го направим! После нека гражданите да решат. За нас властта не е и никога няма да бъде самоцел. Независимо от изхода на вота, държавата ще бъде в добро състояние. Без фалирали банки, без рекорден бюджетен дефицит, без спрени евросредтва, без блокирани енергийни проекти и международна изолация. А с членство в Банковия съюз, в чакалнята на Еврозоната, със стабилни финанси, с нисък дефицит и външен дълг и с висока оценка за фискалната си политика от всички най-авторитетни международни рейтингови агенции.

Ще продължа да влагам всичките си усилия и в партията. Заедно ще продължим да работим за всеки един човек и населено място. Защото сме отговорни. Защото сме можещи. Защото имаме уважението и доверието на международните ни партньори. Защото списъкът с успехите ни само за 14 години е няколко пъти по-дълъг от този на всичките ни опоненти взети заедно. Защото ние сме ГЕРБ. Честит рожден ден!“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене