Футболен национал от Гоце Делчев яхна колелото, върти 66 км по баирите

Роденият в Гоце Делчев полузащитник Васил Панайотов се отдаде на планинското колоездене в очакване забраната за футбол да се вдигне. Националът ежедневно тренира не само в домашни условия, а и по баирите над южния град. Юношата на „Левски“ се похвали, че при последния си преход е навъртял 66 километра в компанията на близки приятели и при спазване на мерките за безопасност. „Колоезденето се оказва едно голямо приключение и забава. Беше уникално и много вълнуващо.

Същевременно и доста тежко заради пресечения терен и денивелацията, която трябваше да преодоляваме, но определено си заслужаваше. Бих повторил упражнението, дори искам да опитам и ще по-дълъг маршрут от тази 66-километрова обиколка”, разказа за преживяваното Панайотов и призна, че е преоткрил красотите на родния си край. “Заедно с още няколко момчета яхнахме колелата и тръгнахме рано сутринта на преход. Преминахме през цялата планина, направихме обиколка на града.

Сред природата е уникално. Не само се изморяваш от натоварването, но и се зареждаш супермного. Заради ангажиментите с футбола досега не бях имал възможност да се наслаждавам на природата около Гоце Делчев по това време на годината. Ето че и пандемията има хубави страни. Да сме живи и здрави и дано по-скоро се измъкнем от коронавируса и отново да сме по терените“, каза още настоящият футболист на „Черно море“, който в кариерата си е носил екипите на „Пирин“ /ГД/, кипърския „Агиа Напа“, полските „Завиша“ и „Стал“, „Берое“…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене