Управители на ресторанти и питейни заведения от Гоце Делчев чрез Топ Преса до премиера: Господин Борисов, не ни затваряйте! Ефект няма да има!

Към Топ Преса се обърнаха съдържатели, управители и собственици на заведения за хранене, барове и нощни клубове. Чрез медията ни те искат да публикуваме техния апел лично към министър-председателя на Република България – г-н Бойко Борисов. „Писмото е написано от ръката на един, но със сърцата на всички ни – управители, съдържатели и собственици от бранша на ресторантьорството“, пишат те на нашата поща. Представителите на този бизнес не държат писмото им да е анонимно, но за предпочитане е да не се ползват имена, защото вярват, че няма човек от бранша, който да не се съгласи с пълното затваряне и буквалното съсипване на техния бизнес.

„Няма да скрием и това, господин Борисов, че по време на миналия „локдаун“ някои наши колеги все пак излязоха с имената си и отправиха остри критики към мерките на НОЩ. Веднага след това, съвпадение или не, бяха „атакувани“ от проверяващи, предимно от „Агенцията по храните“, които някак си целенасочено държаха да вкарат всичко в ред на управляваните от тях обекти“, държат да отбележат местните управители на заведения и продължават: „Вчера вие сам го казахте, трябва да се прави задълбочен анализ на здравната криза, която никой не оспорва, никой от нас не подценява проблема с Ковид – 19 , нито отрича неговото съществуване. Но, молим ви, задайте въпроса на вашите медицински консултанти и съветници защо, след като повече от месец и половина нощните заведения не работят – бройките на заразените не намаляха? Извинете ни за директната констатация, но един сектор на бизнеса в България буквално беше сринат, а резултат от взетите мерки няма. Нещата дори се усложниха, въпреки затварянето на нощните барове и дискотеките. Факт, който никой не може да отрече!

Вие, господин Борисов, сам коментирахте „локдауна“, който е наложен почти в цяла Европа. След като здравният министър, главният здравен инспектор, генералът и управителите на СОФИЙСКИТЕ болници ви задължиха да ни затворите бизнеса, да обречете нас и нашите служители на банкрут и безработица, защо не им зададете въпроса и те да отговорят експертно. В Испания вече има четири месеца пълен „локдаун“, заведенията не работят, институциите са онлайн, училища – затворени, хората са си по домовете и бройките на заразените не намаляват. Болниците са си все пълни. Факти, изнесени в доста медии и основно в Нова телевизия.

Има още десетки примери, с които можем да защитим правото си да работим и да живеем достойно. Правото си да храним десетки семейства и да се развиваме. Но времето не е за емоции, а за важни решения, не позовани на тях, а на фактите. Фактите показват само едно – положителен резултат от това да ни затворите бизнеса няма да има. Нито политически, нито обществен, нито медицински.

Днес надеждата ни е във Вас, господин Борисов! Нека разумът и мъдростта надделеят над натиска на уплашения ЩАБ, страховете и политиката. Ние вина нямаме, че има Ковид -19. Болни ще има, дори и да ни затворите, защото този, който иска да се събере с приятели или да празнува нещо, ще го направи в дома си.

Накрая едно послание към така наречения ЩАБ – защо убихте надеждата, уважаеми доктори, генерали и професори!? Елементарната психология твърди, че, колкото по-силна е заплахата, толкова повече ефектът е обратен.  Вие направихте това, което направи Америка по времето на сухия режим. Съсипахте много сектори, отворихте вратите на спекулата, черната търговия с лекарства, медицината стана търговия и обществото е сринато… Факт!

Послепис: Нищо лично към хората с тези професии!!!

Докторите отказват да лекуват, учителите – не искат да влизат в клас, полицаите разпъват палатки, защото и те били на първа линия с Ковид -19… Всички обаче получават редовно заплати, а държавата на някои им дава и допълнително по 1000 лв. на месец.

Не е такава ситуацията при хората на изкуството и в частния сектор. Така и не чухме някой предприемач, служител в частна фирма, артист или танцьор да се оплаква, че не иска да работи, защото го е страх от Ковид. Точно обратното – по всякакъв начин се борят да работят и да не ги затваря държавата. Явно психозата удря най-много тези, които вземат сигурни пари от бюджета или здравната каса. Ако обаче на тези професии им спрат „кранчето“ за няколко месеца, нещата ще си дойдат на мястото – ще искат и да лекуват, и да преподават, и да охраняват.

Нека не забравят, че бизнесът вади парите за техните заплати!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене