Медиците на първа линия в борбата с Ковид -19 от болницата „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев получиха допълнителните 1000 лева обещани им от Бойко Борисов

Лекари, медицински сестри и персонал от гоцеделчевската МБАЛ „Иван Скендеров“, които се грижат за болните от коронавирус получиха обещаните им от премиера Бойко Борисов по 1000 лева бонус извън заплатите.

Това съобщиха от персонала на Инфекциозното отделение където е най-натоварено, защото всички те са на първа линия в борбата със заразата още от началото на месец март.

До момента през отделението са минали вече над 20 заразени от коварния вирус. Има оздравели и изписани болни, но за съжаление до момента има и два смъртни случаи.

Получените бонуси от гоцеделчевските медици са една малка част от това което те реално заслужават, за грижите, изключително тежките дежурства и смени, за риска на който излагат себе си и близките си. В инфекциозното отделение работят 2-ма доктори и 12 медицински сестри и санитари, които са сред получилите доълнителното възнаграждение.

Медицинските сестри  и от болницата в Гоце Делчев обаче от дълго време недоволстват и настояват за промяна, поне на категорията труд, тъй като заплатите им са доста по- ниски в сравнение с тези на колежките им, които работят в училищата и детските ясли.  Те твърдят, че  работата в отделенията, освен, че е коренно различна и отговорна е и  прекалено натоварена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене