Депутатът Богдан Боцев пребори COVID – 19, записа се за доброволец в гоцеделчевската болница

Депутатът Богдан Боцев пребори COVID – 19 и се записа за доброволец в местната болница „Иван Скендеров“, където майка му е лекар. Народният представител оповести това вчера като влиза в новото си амплоа най-рано от следващата седмица. До тогава той ще участва в работата на парламента, който вече предложи на второ четене бюджета следващите 365 дни. Бившият заместник кмет на Гоце Делчев разказа накратко за своето боледуване и за решението си да се включи като доброволец, където ще се включи в борбата с коронакризата.

„За радост при мен болестта протече сравнително леко. В продължение на 5-6 дни имах висока температура, болки в ставите, главоболие и загуба на обоняние. В рамките на седмица успях да се справя с болестта, което за съжаление обаче не се случва на всички. Има доста хора, които са се разболели и не протича толкова леко заболяването, както се случи с майка ми, която в продължение на две седмици бе във „Вътешно отделение“ в нашата болница. За радост вече си е у дома и се възстановява като в близките дни очакваме тя да приключи с лечението си.

Неприятното за всеки човек е в психологически план, че човек живее в някаква несигурност, която идва от прекалено многото информация – къде вярна, къде невярна, къде пресилена, живее в една инфодемия, а това оказва своето влияние. Натоварващо за всеки е и заради липсата на протокол за лечение на COVID – 19, както е при грипа. Освен това допълнително напрежение е заради нормалното опасение за всеки да не се стигне до някакво усложнение, да не зарази някого. Имам много приятели и колеги, които изкараха по различен начин заразата, някои по-леко, но има и доста, които преминаха тежко заболяването в болнични условия. Видя се, че това не е шега работа и за това говори кривата на заразените, а и положението в болниците. Вярно е, че не е като чумата или еболата по своята опасност, но е едно сложно и трудно заболяване. В борбата с него всеки трябва да бъде съпричастен. Именно заради това реших да се включа и да дам личен принос. Имах време да го обмисля, докато боледувах, а и след това и смятам, че така може да бъда в полза. Разбира се, за разлика от майка ми, аз нямам медицинско образование, но съм готов да се включа във всички онези дейности, в които мога да бъда полезен – разнасяне на храна, чистене, дезинфекция и т.н. Вече съм разговарял с идеята си с ръководството на МБАЛ „Иван Скендеров“ и ще бъда в коронавирусните отделения, колкото е необходимо. Освен това съм готов да бъда и донор на кръвна плазма, дори не само веднъж, ако е възможно. Ще я даря, ако е възможно и нужно, за лечение на хора от нашия край,“ коментира народният представител.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене