Зов за помощ за пострадалото пет членно семейство от страховития пожар в Белица който остави без покрив и покъщнина младо семейство с две деца !!!

Кметът на Община Белица Радослав Ревански отправя апел за събиране на строителни материали, работна ръка  и парични средства за започване на незабавно строителство за осигуряване на покрив над главата на пострадалото семейство,  преди да е панднал снега.

Тази сутрин от общината е изпратена техника за разчистване на изгорелите сграда и плевня.

Читалището в Белица също започва кампания за събиране на по-малки суми  парични средства, дрехи за децата и постелен инвентар  в помощ на семейството.

Както писа Топ Преса ,тази нощ в кв. „Русовица“ на Белица, около 23.45 ч. от късо съединение на електрическата мрежа, пламва къщата на Магдалена Лефтерова в която от години живее  младото семейство  Иванка Велчова и Стефан Гроздин с двете си деца на 7 и 13 години.

При развихрилия се  пожар,  на скоро ремонтираната къща изгаря до основи с цялата  покъщнина, както и  плевнята разположена в близост до нея. Два екипи на пожарната в Разлог и един екип от „ Доброволно формирование“ към Община  Белица, веднага са реагирали  в потушаването на огъня.

Нека бъдем съпричастни, да окажем подкрепа навреме!

За целта е открита и банкова сметка :

Банка ДСК-АД

IBAN : BG 02STSA93000013706251

BIC: STSABGSF

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене