Дарителски фонд в Сатовча с помощ за над 60 болни деца

Общинският фонд „С един лев в помощ на болните деца” продължава да помага на деца, нуждаещи се от лечение. От създаването му през 2006 година до момента са подпомогнати 61 деца, каза в ефира на Радио Благоевград кметът на община Сатовча Арбен Мименов, който е основател на фонда. Той е създаден с решение на общинския съвет за помощ на семейства за лечение на деца.

На всеки четири месеца Арбен Мименов се отчита пред администрацията за събраните и похарчени средства. От началлото до момента са събрани 153 хил.лв., а изразходваните средства възлизат на 103 хил.лв.

От началото на годината всеки месец постъпват средства от общинската администрация, от общински съветници, от и пенсионерски клубове. Общинските съветници даряват минимум 10 лева от трудовите си възнаграждения, съобщи Арбен Мименов. И хора извън общината също даряват, уточни кметът на Сатовча.

Въпреки пандемията от COVID-19 община Сатовча ще проведе традиционната дарителска кампания по Коледа, с която се набират средства за децата сираци, оповести Арбен Мименов. Коледен бал няма да има, но дарителите ще бъдат призовани да се включат онлайн, поясни Мименов. През миналата година са били събрани 64 хил.лв., с които са подкрепени абитуриенти и ученици до 12 клас.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене