Бизнес център – Сандански проведе успешно онлайн обучителна програма за повишаване на дигиталните умения на младежи

Над 35 ученици, студенти и безработни млади хора, разполагащи със свободно време и желание за участие в инициативи за повишаване на квалификация се включиха в онлайн обучителната програма „Learning2gether” – Дигитални умения за младежи. Програмата имаше за цел да отговори на предизвикателствата на съвременното общество, в което дигиталните умения са нужни ежедневно. Те са нещо, което много млади хора притежават, но не използват пълноценно и целенасочено. В 21-ви век работодателите търсят кадри, които имат необходимите практически познания в дигиталния свят и могат да ги приложат в реална работна среда.

За да отговори на тези предизвикателства, в онлайн обучителната програма се проведоха 6 (шест) онлайн семинара, имащи за цел да подобрят дигиталните умения на младите хора и да им помогнат да ги приложат и използват по-ефективно в личната и професионалната си реализация. Участниците имаха възможността да получат полезни съвети, онагледени с интересни практически примери по актуални теми, като личен брандинг, социални медии за лична, професионална и бизнес реализация, дигитален маркетинг, създаване на уеб страници и съдържание, защита на личните данни в мрежата, продуктивност и управление на времето.

В края на обучителната програма, всички преминали през целия цикъл от 6 обучения ще получат сертификат за участие, издаден от Университет Bifrost, Исландия.

Обучителната програма е част от проект „Learning2gether“, който Бизнес център – Сандански изпълнява в партньорство с 6 организации от Исландия, Великобритания, Испания и Белгия. Проектът е финансиран от Европейската програма Еразъм +, а основната му цел е да допринесе за сближаване на поколенията посредством обмяната на знания и умения в сферата на ИКТ, личностното и професионално развитие, необходими на пазара на труда или за започване на самостоятелна дейност или бизнес.

Повече информация за инициативата може да намерите тук: www.learning2gether.org

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене