Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев и вицепремиерът Марияна Николова се срещнаха с бизнеса в Банско

Народният представител от ГЕРБ и общински ръководител на партийната структура в Банско Александър Мацурев заедно с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова се срещнаха с представителите на бизнеса в Банско. Тема бе подготовката за предстоящия ски сезон в условията на пандемия.

Двамата посетиха местата за настаняване и ски съоръжения в Банско и се увериха в спазването на всички противоепидемични мерки. Хотелите следват утвърдените предписания. На входа има поставени необходимите препарати за дезинфекция, а всеки турист се проверява за употребата на лични предпазни средства. Персоналът на местата за настаняване също е оборудван с необходимите маски, в общите части има поставена необходимата информация за действие при посещение на обекта. Кабинковите лифтове също се дезинфекцират по график, а в ски гардеробите е въведена специална организация за дистанция и дезинфекция. В ски училищата групите ще са до 10 души.

„Спазването на тези мерки носи на страната ни зеления печат за безопасност и хигиена, издаден от Световния съвет за пътувания и туризъм.

Всички знаем, че в тези трудни времена за цял свят, сезонът няма да е лек. Но бизнес, местна власт и правителство са обединени в това да минимизираме щетите, които пандемията нанася на туризма”, коментира Александър Мацурев.

Народният представител увери след срещата, че представителите на местния туристически бранш подкрепят политиката на Министерството на туризма за безопасност, като декларират, че тя е обща цел.

„Банско е отличник по дисциплина и тази година е едно от най-безопасните места за почивки и спорт”, заяви Александър Мацурев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене