Строят нова детска градина за 600 000 лв. в Горно Краище

Най-голямото село в община Белица – Горно Краище, ще има нова придобивка. Днес стана ясно, че Министерството на образованието и науката е одобрило за финансиране проект на общинския кмет Радослав Ревански за изграждане, пристрояване и пълна реконструкция на детската градина.

Проектът е на стойност 600 000 лева и е поредният проект, който ще бъде реализиран в общината.

Нова и модерна детска градина е отколешна мечта за родителите и децата в Горно Краище, в което всяка година има положителен прираст. В момента забавачката се намира в сградата на кметството. Това създава известно неудобство, тъй като малчуганите, администрацията и гражданите влизат в сградата през един вход.

„Според изискванията на РЗИ не е редно децата и администрацията да ползват един вход. Сега, с реализирането на новия порек,т този проблем ще се разреши“, увери кметът на Горно Краище – Бекир Бекир.

Проектът предвижда цялостен ремонт на сега съществуващата детска градина, както и изграждане на нова двуетажна пристройка, което ще позволи пространството да малчуганите да бъде разширено и да се гарантира здравословна и уютна среда за децата.

„Всяко дете заслужава да играе, да ходи на училище, да бъде обичано. А ние, възрасните, сме длъжни да му осигурим правилната среда за това. През 2021 година ще прережам лентата на новата детска градина в Горно Краище“, заяви кметът на община Белица – Радослав Ревански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене