/ВИДЕО/ Как се създават предприятия за заетост на хора с увреждане се обучаваха българи и македонци

Обучителен семинар по проект „Изграждане на мрежа за социално предприемчиво“, проведе Бизнес инкубатор Гоце Делчев. Проектът се реализира по програма „Interreg – IPA CBC”. Проекта се реализира в сътрудничество с „Фондация за подкрепа на малки и средни предприятия“ от гр. Струмица, Република Северна Македония. Основната цел на семинара е създаване на трудова заетост на хора с увреждане, на безработни млади хора, на тези на които предстои пенсиониране но не им достига трудовия стаж и на хора от уязвими групи които са изключени от пазара на труда.

Обучителният семинар е насочен към представители на местните власти, неправителствения сектор и образователните институции. По програма, семинарът трябваше да се проведе в гр. Струмица но поради епидемиологичната обстановка семинарът се проведе „он лайн“.

Участниците в семинара от българска и македонска дискутираха виртуално. Всички участници в семинара получиха сертификат за обучението. За конкретните очаквани резултати от обучението, директорът на Бизнес инкубатор Гоце Делчев, Росица Джамбазова, сподели специално за Топ Преса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене