Предадоха на съд мъже за отглеждане на марихуана в Пиринско

Районна прокуратура-Петрич е предала на съд мъж по обвинение за извършени от него престъпление – отглеждане на марихуана, съобщиха от обвинението.

През пролетта на 2019 г., обвиняемият засял растения от рода на конопа (марихуана) на нива в района на Петрич. Впоследствие, до 9 октомври 2019 г., той отгледал тридесет броя такива, с височина от около 100 см до 120 см. Общата им маса в сухо състояние е 5,210 кг, със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 14,2 %.

Стойността на наркотика възлиза на 20 840 лева. Освен това, обвиняемият незаконно държал марихуана, разпределена в няколко обекта, оценена, съгласно Постановление на МС относно тарифи за нуждите на съдопроизводството, на 1488 лева.

Приключило е досъдебното производство, водено от Районна прокуратура-Сандански срещу мъж за незаконно отглеждане на растения от рода на конопа (марихуана). Обвиняемият ги засял и отглеждал в местността „Тодоров усое“, в района на село Палат, община Струмяни, на нива от 45 кв.м.

Същите били установени и иззети на 26 юни. Прокуратурата е предала обвиняемият на съд, с внесения обвинителен акт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене