Мъгла, но и слънце днес. Кога се очакват валежи?

Тази сутрин на места в източните райони, в котловините и по поречието на Дунав ще има условия за мъгла или ниска облачност, които ще се задържат до около обяд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса. Максимални температури между 18 и 23 градуса.

Черно море

Преди обяд на отделни места ще има условия за мъгла или ниска облачност, които до обяд ще се разсеят. След обяд над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 20-21 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Планините

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14 градуса, на 2000 метра – около 8 градуса.

В следващите дни

В сряда и четвъртък облачността ще бъде предимно значителна. През първия ден на отделни места, главно в Южна България, а през втория – на повече места, главно в югоизточната половина от страната, ще има превалявания от дъжд, с повишена вероятност в крайните югоизточни райони за по-съществени количества. Дневните температури ще започнат да се понижават, сутрешните слабо ще се повишат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене