Учениците от НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев с добро дело за детското отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“

Пари от разпродажби на домашно приготвени ястия събраха за купуване на Перфузор за детското отделение на Гоцеделчевската болница учениците от НПГ „Димитър Талев“ в Деня на българския лекар

Учениците от НПГ Димитър Талев в гр. Гоце Делчев, вдъхновени от идеята да се закупи медицинска апаратура /перфузор/ за детското отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“, вчера приготвиха вкусни домашни ястия, които бяха разпродадени на базара посветен на българския лекар и Денят на благотворителността!

“Ние – учениците от Ученически парламент на НПГ “Димитър Талев” в Гоце Делчев организирахме това добро дело за да благодарим на нашите лекари за това, че ги има и са винаги до нас“, коментираха организаторите на благородната идея. Благодарим на всички, които си купиха вкусни неща и помогнаха за каузата!

Събитието започна и завърши като по вода!

Доволни сме от това, че успяхме да помогнем на нашите медици, които се грижат денонощно за здравето на малките деца и им помагат да пораснат добри, големи хора!

Нашето послание е да бъдем добри, състрадателни, отговорни, сподели Арсения Тепавичарова, 9 Б клас.

Иначе, празникът е разпространен в Канада, САЩ и някои от карибските о-ви. По своята същност, това е религиозен празник – с него хората благодарят на Бог за плодородието и за това което имат, като помагат на болните, немощните и бедните.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене