ОКЩ – Благоевград реши: ЮЗУ студенти, бъдещи мед. сестри, се включват като болногледачи в болниците в Благоевград

Студенти от ЮЗУ, специалност “Медицински сестри и акушерки”, ще влязат като болногледачи в болниците в Благоевград. Специализанти пък ще подсилят лекарските екипи в болницата в Гоце Делчев. Това е решението, взето на срещата на здравния министър К. Ангелов с Областния кризисен щаб в Благоевград. Идеята е по този начин да се компенсира недостига на медицински лица, които да се грижат за болните от коронавирус.

Утре ще бъде обсъдено въвеждане на вечерен час за учениците в Гоце Делчев. В болницата в града ще бъдат разкрити и 10 нови легла за заразени с Ковид 19.

Решенията бяха оповестени преди минути. Въвеждане на КПП-та няма да има, заяви министърът. На въпрос на репортер на вестник “Струма” обсъждано ли е задължително носене на маски и на открито, министърът призна, че много лекари настояват за тази мярка и тя ще бъде подложена на обсъждане в Националния оперативен щаб.

„Наблюдава се логистичен проблем по отношение на комуникацията между отделните лечебни заведение в различните области във връзка с COVID-19. Затова от другата седмица ще заработи Национален логистичен щаб, който ще бъде ситуиран в София. 24 часа в него ще работят хора на принципа на кол център”. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в Гоце Делчев.

„Държавата ще бъде разделена на 6 региона. Ролята на работещите ще бъде да компенсират всички дефицити, така че хората да получат помощ във всяка една точка, за няма хора, които да чакат да бъдат настанени, или да има нужда от “Ремдесивир” и да се чака разрешение”, каза още той.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене