Санкционираха заведения в Благоевградско заради неспазване на мерките

Към момента няма затворено заведение в област Благоевград. Има алгоритъм, при който се стига до затваряне при системни нарушения. Санкционирани обаче има. Това заяви пред медиите областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, цитиран от БНТ.

Михайлов заедно с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов направиха проверка на лечебните заведения в областта за готовността им да се справят с COVID епидемията.

Областният управител на Благоевград заяви, че с кметовете на 14-те общини са взели изключително важно решение – да се създадат допълнителни екипи от общините с делегирани правомощия да извършват проверки за спазване на мерките.

Освен проверките, които извършват екипите на РЗИ с полицията, е имало засилени проверки за изминалите почивни дни на територията на цялата област. Проверяват се всички места, където е необходимо спазването на противоепидемични мерки, най-вече носене на маски.

Проверяват се всички обекти с обществено значение, обществен транспорт, детски градини, домове за социални услуги. “Очакванията са в рамките на две седмици да постигнем понижаване на броя на заболелите”, заяви Михайлов.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене