Почина великият Диего Армандо Марадона!

Той е претърпял кардиореспираторен арест в сряда сутринта в дома си в квартал Сан Андрес, в град Тигре.

На 30 октомври считаният за най-велик футболист в историята на играта навърши 60 г.

Преди две седмици Марадона претърпя успешна мозъчна операция, от която се възстановяваше, но днес е получил сърдечен удар, след който е издъхнал. Дон Диего многократно беше предупреждаван от лекари да избягва силното вълнение и употребата на алкохол след мозъчната операция, тъй като те представляват реална опасност за живота му.

Марадона е считан за един от най-великите играчи в историята на футбола, като през 1986 година бе с основна роля при триумфа на Аржентина на световното първенство в Мексико. Години след края на кариерата си той продължаваше да се ползва със статут на божество сред милиони фенове по света – чужди и свои.

Триумфът на Мондиал ’86 вероятно ще остане като върха в една неповторима и наистина специална кариера, в която на клубно ниво Марадона игра за „Архентинос Хуниорс“, „Бока Хуниорс“, „Барселона“, „Наполи“, „Севиля“ и „Нюелс Олд Бойс“. За националния тим на страната си записа 91 мача и 34 гола като футболист, а след това го води и в ролята на треньор. На клубно ниво като наставник пък работи в предимно непретенциозни клубове, но това по никакъв начин не докосна величието му и той бе боготворен на всички континенти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене