Изграждат нов Център за рехабилитация и интеграция в Петрич

Избрана е фирмата, която ще изгради нов Център за рехабилитация и интеграция в Петрич, съобщиха от пресцентъра на общината. Финансирането на този проект в размер на 1 млн. лв. идва от държавата след искане на кмета Димитър Бръчков.

В мотивите за изграждането на обекта се посочва, че това е проект от първостепенно социално значение за община Петрич и е заложен в Стратегията за развитие на социалните услуги. Новият Център за рехабилитация и интеграция ще приеме Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Надежда“ и Дневен център за деца с увреждания „Слънце“.

Двата центъра ще бъдат разположени в една сграда, но ще бъдат обособени като самостоятелни и с отделни входове. Сградата на Центъра за рехабилитация и интеграция ще се състои от централна едноетажна част и две двуетажни крила, в които ще бъдат разположени Дневният център за пълнолетни лица с увреждания „Надежда“ и Дневният център за деца с увреждания „Слънце“.

За нуждите на обслужващата зона в централната част на сградата се предвижда изграждането на две зали за: лечебна физкултура, за индивидуална работа, за групова работа, за рехабилитация, кабинет за психолог, кабинет за администрацията, санитарни помещения.

На първия етаж в зоната, обособена за Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, ще бъдат разположени зала за кинезитерапия, зала за лечебна физкултура, дневна зала със зона за хранене, санитарни помещения.

На втория етаж на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания се предвиждат сензорна зала, зала за индивидуална работа, зала за трудотерапия, кабинет за психолог, лекарски кабинет, две стаи за почивка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене