Очевидец на екшъна между българи и роми в Благоевград: Ромите чупиха огледала, чистачки, стъкла на коли и прозорци на къщи пред погледите на полицаите

Очевидец на екшъна между българи и роми в Благоевград пред репортер на Pirinsko.com: Ромите чупиха огледала, чистачки, стъкла на коли и прозорци на къщи пред погледите на полицаите.

„Бяха над 60 човека тичаха с тояги и дъски. Застрашиха живота ми, защото снимах с телефона, а полицаите бяха безсилни пред неграмотната тълпа, които тичаха на посоки, крещяха и чупеха всичко пред очите им“, каза пред репортер на Pirinsko.com Н. Ч.

Припомняме, че към 20:20 часа снощи бе подаден сигнал на тел.112 за безредици на ул. „Прилеп“ между българи и роми в Областния център.

Скандала е започнал от питейно заведение в района на СОУИЧЕ Климент Охридски. Ромите посегнали и на мъж представил се за прокурор.

В района на хотелите „Алфа“ и „Корона“ пристигнаха 3 полицейски коли на 01 и 02 РУП -Благоевград. С бързата намеса служителите на реда успяха да укротят разгневилите се роми, които слизаха на групи от ромската махала „Предел“.

За щастие няма тежко пострадали при махленския скандал. Района бе отцепен от полиция през цялата нощ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене