Президентът на ЕНП Доналд Туск към Бойко Борисов: Имате нашата подкрепа!

Имате нашата подкрепа! Редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение. Това заяви президентът на ЕНП Доналд Туск пред председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. Двамата се срещнаха в Брюксел преди началото на втория ден от заседанието на Европейския съвет. Борисов и Туск се обединиха около мнението, че кабинетът постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани, а политиките на правителство могат да гарантират устойчиво развитие на България.

Според президента на ЕНП Доналд Туск именно системните партии като ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата. Туск поздрави Борисов и за победата на ГЕРБ на провелите се частнични местни избори.

Двамата коментираха и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от COVID-19 върху икономиките и обществата на държавите членки на ЕС. Те изтъкнаха и големия принос на ЕНП в изготвянето на спасителния план. „Ето защо семейството на ЕНП е най-голямото и най-силното“, обединиха се Борисов и Туск.

Председателят на ГЕРБ и президентът на ЕНП обсъдиха и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия Европейски съюз. Премиерът Борисов изтъкна, че докладът е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. Бойко Борисов подчерта, че България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене