Добрата новина: Всичките 35 теста направени на работещите във вътрешно отделение на МБАЛ „Иван Скендерв“ в Гоце Делчев са отрицателни

Всичките 35 теста на персонала от доктори, медицински сестри и санитари които работят във вътрешно отделение в гоцеделчевската болница „Иван Скендеров“ са отрицателни.

Това съобщиха от РЗИ Благоевград.

Тестването на всички работещи в отделението по „Вътрешни болести“ в болницата в Гоце Делчев бе направено от инспектори в РЗИ Благоевград заради установена с положителна проба на корона вирус 45 годишна лежащо болна жена в същото отделение, която е служителка в администрацията на болничното заведение.

Жената е била с белодробни проблеми – бронхопневмония което е наложило да бъде приета в болницата за лечение.

Седем дни по-късно тя се почувствала зле, получила е леко задушаване а след направеният и тест се е установило, че е със зараза от корона вирус.

Болната веднага бе изолирана в Ковит отделението на болницата, а вътрешното отделение бе затворено за пълна дезинфекция.

В момента състоянието на жената е добро, за нея се полагат съответните грижи и се прилагат мерките предписани от РЗИ.

Персоналът на отделението е подсигурен с всички предпазни средства предимно от даренията, които наравиха в хода на пандемията добри хора.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене