Задържаният за опит за убийство в района на „Лъвов мост“ в столицата остава в ареста

състав на Софийски градски съд е уважил искането за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура, под чието ръководство се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК.
Около 22:30 ч. на 30.09.2020 г., на бул. „Княгиня Мария Луиза“, в района на площад „Лъвов мост“ в столицата, бил направен опит за убийство спрямо тридесет и една годишния Д.Т. На мъжа бил нанесен удар с нож, вследствие на което пострадалият получил прободна рана в областта на гръдния кош.
Извършителят на деянието е бил установен – А.И. (на 50 години), от с. Люляково, община Кърджали. Същият е бил привлечен в качеството на обвиняем и задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа.
В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора от Софийска градска прокуратура, че е налице реална опасност обвиняемият И. да се укрие и да извърши престъпление. Престъпното деяние, за което е привлечен към наказателна отговорност, е тежко, наказуемо е с „лишаване от свобода“ за срок от минимум десет години и е с изключително висока степен на обществена опасност. Освен това, обвиняемият няма установен адрес в гр. София.
Разследването продължава.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене