С престижна награда се завърна дванадесетокласничката Милка Воденичарова от СУ Хаджидимово  от Международния фестивал “Млади таланти”

С престижна награда се завърна дванадесетокласничката от СУ „Никола Вацаров“ в гр. Хаджидимово  Милка Воденичарова от XII Международен детски фестивал „Млади таланти София 2020”, който се проведе от 18 до 20 септември в Националния дворец на децата.

Негва стратегическа цел бе  да даде поле за изява на млади таланти в сферата на изкуствата, от страната и чужбина, да предостави възможност за осъществяване на културен обмен между децата и запознаване с новите тенденции в областта на изкуствата.

Дванадесетокласничката  Милка Воденичарова с ръководител Заприна Глушкова получи поредната си награда за много добро представяне в раздел „Литературно творчество“ с разказа си „Моята родова история“.

 По думите на нейния консултант наградата на Милка е равностойна на трето място, тъй като в конкурса се връчват отличия за отлично, много добро и добро представяне.

 Главни герои в разказа са нейната майка и прабаба й Ангелина. Милка сподели, че в писането на разказа са й помогнали любовта към миналото и интересът към корените й.

Менторът на дванадесетокласничката Заприна Глушкова заяви, че гордост за един учител е децата да покажат активност и да поемат творчеството в свои ръце. Тя отбеляза, че разказът „Моята родова история“ е поредният награден на ученичката и е убедена, че тепърва й предстоят още по-големи успехи.

Церемонията по награждаване се  състоя вчера – 19 септември 2020 г.  в НДД, гр. София. Наградите връчи председателя на журито Румяна Пашалийска – литератор, уредник на Дом-музей «Ангел Каралийчев» при Национален дворец на децата. Тя  поздрави и благодари на младите таланти и техните ръководители за отличните им  постижения.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене