Connect with us

ВИДЕО

Председателският съвет на ОбС говори за точките на сесията утре!

Published

on

Председателският съвет на ОбС говори за точките на сесията утре! Какво ще се случи с концесията на аквапарка? Ще се намалят ли наемните цени на закрития пазар? Кои ще изберат за почетни граждани на Благоевград?

Едно е един човек да работи, друго е 41, вървим към консолидация със всички общински съветници, въпреки че има опити за разединение. Все пак са 14 представителства. Това коментира председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров на пресконференция днес, на която запозна с важните точки, залегнали в дневния ред на общинската сесия.

За първи път в пресконференцията се включиха и зам.председателите Евгени Бибов и Кирил Ваклинов.

Любопитно е,че в дневния ред е включена точка, свързана с изграждането на производствена зона, въпреки че не е приета от две общински комисии по икономика и териториално-селищно устройство.

Евгени Бибов обясни,че зоните са три, първата от двете страни по пътя за Мощанец, втората между детелината под село Зелен дол и магистрала „Струма“ и третата е Зелендолски път да се разшири до 4-и парцел.

Общинските съветници не са го приели, защото това е неизпълнимо.Защо да изменяме предназначението и да изкупуваме имотите като цената ще се вдигне 3 пъти?“, попита реторично Бибов.

Андон Тодоров обясни, че процедурата за изграждането на производствена зона е дълга, отнема около 5-6 години и не е уместно кметът да бърза и си прави пиар.

Кой му дава съвет не знам, но явно не разбира“, коментира Тодоров и допълни, че предложението трябва да се изпипа добре и да се вкара за гласуване, тъй като сега не е направено по правилния начин.

Кирил Ваклинов обясни,че спешно е необходимо още утре на сесията да се предприемат мерки за прекратяване на концесията с аквапарка. Закритият басейн е пълен с вода, сградата е опасна и може всеки момент да падне и това е показател,че акционерът е недобросъвестен стопанин.

Съветниците ще разискват и темата за намаляване на наемните цени на закрития пазар в Благоевград, като търговците искат 20%, а една от комисиите предлага 30%.

Ще се разгледа подписка на жители на село Делвино, с искане населеното място да стане кметство и да не бъде с кметски наместник, както и процедура за изграждане на физкултурен салон за нуждите на НХГ.

Общинските съветници ще разгледат и предложение за  присъждане на звание „Почетен гражданин“ на Благоевград на Михайл Йорданов Цонев и на покойния педагог и художник доц. Атанас Дафинов.

Другата седмица започват срещи с представители на общинските дружества и срещи с хора от селата.

коментара

ВИДЕО

Ексклузивно ВИДЕО: Гоце Делчев си има абсолютен шампион за страната по бодибилдинг!

Published

on

Ексклузивно интервю с братята Костадин и Александър Шушутеви. Причината е техният успех в иднивидуалния спорт с който се занимават професионално. Град Гоце Делчев си има абсолютен шампион за страната по бодибилдинг! 

коментара

Continue Reading

ВИДЕО

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Published

on

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Тази позиция изрази в ЕП българският представител и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Когато говорим за обща селскостопанска политика, не може да има идеологически разделения, категоричен бе евродепутатът.

От трибуната в Европарламента той заяви:

За пореден път тази зала доказва, че когато става дума за разпределение на финансови средства от общите данъци няма идеологически разделения. Винаги се гледа интересът на старите членове срещу новите такива. Историята с пакета „Мобилност“, уви, пак се повтаря.

Опитахме се да въведем изменения за изравняване на процентите, предложени от Съвета. Не се получи. Това ще доведе до ненадеждни доходи на земеделските производители и до спадане на конкурентоспособността.

Ангел Джамбазки не пропусна да скастри и колегите си от големите групи в ЕП:

След епичните дебати по времето на разгара на пандемията, когато тук се обсъждаха амазонските гори и джунгли, днес постигаме нов връх в политическия дебат. По времето, когато се обсъждат парите за земеделските производители, тук колеги в залата спорят дали бургерът е вегански или вегетариански. И дали може да бъде бургер, ако е вегански или вегетариански. Както се казва: щом Ви е важно, почитаеми, спорете! Но няма как да бъда съгласен с компромисите, които се предлагат от трите най-големи групи в ЕП.

Изказването на евродепутата Джамбазки проследете във видеото >>>

Припомняме, че евродепутатът Ангел Джамбазки от години води битка срещу несправедливия пакет „Мобилност“, който е удар срещу интереса на всички централно-европейски държави и тези от периферията на Европейския съюз.

Лицемерието на еврочиновниците по отношение на пакет „Мобилност“ си пролича най-вече в разгара на епидемията с COVID-19, когато българските шофьори буквално спасяваха човешки животи, като доставяха лекарства и консумативи на държавите в Западна Европа.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ