Connect with us

Скандали

Съседски драми! Кой позволява на железаря К. Петелов от Г. Делчев да забентва градската река и да полива градината си с водата?

Published

on

Всички са равни някои обаче се смятат за по равни от другите. В редакцията на медията ни, в община Гоце Делчев и до Басейнова дирекция – Благоевград има адресиран сигнал от жители на град Гоце Делчев, срещу техния съсед Костадин Петелов. 

Работещият дълги години като железар без никакво разрешително и най – нагло забетнва градската река която е в съседство с имота на авторите на сигнала и точи водата от реката с цел да полива градината си. Кой му позволява да прави това, питат авторите на сигнала подписани с имената на Димитър Касапов, Костадин Папалюгов и Костадин Гърменлиев. Към въпросният сигнал има и депозиран снимков материял, част от който прилагаме в дописката.

Топ Преса настоява наистина за щателна проверка по случая! Къде ще му излезе края, когато всеки живущ до реката я забетнва и полива с водата градините си. Това си е нагъл тарикатлък и не само трябва да бъде порицан но и наказан, още повече че Петелов е известен от години със своята конфликтна и первезрна натура. Топ Преса припомня че преди време той придоби скандална популярност, след като друг негов съсед внесе сигнал срещу него, защото Петелов развявал члена си пред децата му. По случая имало образувано производство, а Петелов наказан административно и предупреден с протокол.

Нека компетентните институции се самосезират и по този сигнал и порочната практика да бъде преустановена!

коментара

Новини

Кой захвърли иконата на Св. Св. Кирил и Методий във фоайето на зала “22-ри Септември”?

Published

on

СРАМ! Ще кажа само аз… Това е абсолютно безочие, да захвърлиш иконата на Св. Св. Кирил и Методий във фоайето на зала “22-ри Септември”… Що за човек трябва да си ти, който и да си?! Такива ли мишоци се навъдихте в общината?

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

коментара

Continue Reading

Новини

Кийт Крак: 5G споразумението между САЩ и България е абсолютно историческо

Published

on

5G споразумението е абсолютно историческо. Това заяви зам.-държавният секретар по икономическия растеж, енергетика на САЩ Кийт Крак пред bTV. Повод за коментара му пред bTV са ключови документи в сферата на сигурността на безжичните съобщителни мрежи от пето поколение (5G) и на ядрената енергия за граждански цели, които бяха подписани в петък между България и САЩ в резиденция „Бояна“.

В началото на разговора Крак подчерта, че България е добър и приятел на САЩ. Той поясни, че като член на НАТО България се присъединява към 27-те държави от 30 членки. Той пояснява, че преди 3 седмици е бил в Брюксел, където се е срещнал със зам.- ген секретар НАТО, който на свой ред заявил, че е от критично значение да имаме чиста мрежа помежду си, за да избегнем ситуация, в която да имаме “доверени” и “недоверени” мрежи в различните държави.

“И в мирно и военно гражданската 5 G мрежа е от стратегическо значение. Tова е ключ към икономически просперитет”, каза Крак. Той припомни и посещението в началото на седмицата заместник-помощник държавният секретар Купър. По думите му посещението на Купър е пример за този нов импулс.

“Имах възможността да поговоря с него точно когато си тръгваше от България и той ми сподели, че е имал чудесни срещи”, каза Крак. Той даде пример с двата меморандума между САЩ и България. По думите му движещата сила в отношенията се определя от всички тези стъпки по пътя. Това определяло и лидерството. Според зам.-държавния секретар и в мирно, и във военно време, гражданската 5G мрежа е от стратегическо значение. “Това е ключ към икономически просперитет”, каза той.

“Между другото, ако погледнете в програмата ни “Чиста мрежа” в световен мащаб, 50 телекомуникационни компании от целия свят, вече се присъединиха към инициативата. Вече има 40 държави, които мислят като нас и се увеличават. “Чиста мрежа” е инициатива на свободата срещу авторитаризма, установен от Китайската комунистическа партия. Ако погледнете “Huawei” и ZTE, тяхното 5G, това е гръбнакът на наблюдението. Мисля, че България доста добре разбира какво е да живееш подобен живот. Това се случва в момента..”, каза още Крак.

Според него това, което иска да направи Китайската комунистическа партия, е да създаде “1984-та” Биг Брадър държава по Оруел. “Те също искат да превърнат своята Велика китайска стена, през която еднопосочно да получават всички входящи данни, без никакви данни да могат да излизат в обратната посока. И обратно – цялата пропаганда да излиза, но истината никога да не да влиза”, смята той.

На въпрос дали все пак ще могат да убедят Германия, че Huawei и ZTE са такава заплаха, Крак отговори: ” Ако прочетете статията в “Ханделсблат” ще видите, че германското правителство подготвя IT регулации, стандарти, които се доближават до зоната на “доверените”. Преди две седмици бях в Германия – Берлин, Бон и Мюнхен, и създадохме там европейски инструментариум за чиста 5G мрежа”. Крак поясни, че това, което се опитват да направят е да предотвратят тази нова Желязна завеса.

Накрая се обърна към президента на Китай Си Дзинпин: “Господин президент, съборете тази Велика китайска защитна стена! Позволете на хората да бъдат свободни и да знаят истината!” и направи аналогия с Берлинската стена, която разделяла свободните от несвободните хора.

“Същото е и с тази Велика китайска защитна стена”, каза той.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ