НЯМА КРАЙ! Фелшер от белишкото село Краище, служител във ФСМП-Банско е с коронавирус

Фелшер от белишкото село Краище, служител във Филиала на спешна медицинска помощ в Банско е с коронавирус. Поредният доказан пи си ар тест показва, че в община Белица има огнище на коронавирус, както бе обявено официално от РЗИ-Благоевград заради 60-те положителни лица от шивашки цех в Разлог, които по настоящ адрес са от общините Разлог и Белица.

Припомняме, че преди два дни цяла община Белица и Благоевградска област скърбят от огромната загуба на един млад и достоен лекар. Новината за кончината на доктор Емил Вакльов отприщи вълна от тъга и сред благоевградските му колеги, които написаха във фейсбук: „Емко, днес светът стана по-малко светъл без твоята неизменна слънчева усмивка. Почивай в мир, приятелю!“.

Обичаният и уважаван д-р Емил Вакльов загуби битката с COVID-19. Той бе настанен за лечение в столичната клиника „Пирогов”, където е и майка му, която е медицинска сестра и също е заразена с опасния вирус. За съжаление, въпреки усилията на своите колеги, д-р Вакльов е издъхнал в ранимацията на болницата, където на свиждане преди два дни бе министърът на здравеопазването – професор Костадин Ангелов.

На 23 август вечерта издъхна и бащата на д-р Емил Вакльов – д-р Муса Вакльов. Фамилията е от белишкото село Бабяк. Доктор Муса Вакльов бе личен лекар в родния си край, а д-р Емил Вакльов бе кардиолог в благоевградската частна болница „ПУЛС”.

Двама прекрасни лекари на Община Белица, баща и син д-р Муса и Емил Вакльови си отидоха покосени от коронавируса по този трагичен повод със заповед № РД-15-301/29.08.2020 г. на кмета на Община Белица Радослав Ревански, на основание чл.44, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с отдаване на почит на починалите наши съграждани 31.08.2020 г. /понеделник/ е ОБЯВЕН за ден на траур на територията на община Белица в памет на д-р Муса Вакльов и д-р Емил Вакльов – общински съветници в различни периоди към общински съвет Белица.

Поклон пред тяхната всеотдайност и смелост !

Светла им памет !

НЯМА КРАЙ! Фелшер от белишкото село Краище, служител във ФСМП-Банско е с коронавирус снимка 1

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене