Интензивен трафик на ГКПП “Кулата”

За интензивен трафик тази сутрин на ГКПП “Кулата”, ГКПП “Дунав мост – Видин”, ГКПП “Дунав мост – Русе”, ГКПП “Калотина” и ГКПП “Лесово” информират от ГД “Гранична полиция”.

Ето какво още показва сводката на “Гранична полиция”:

На границата с Република Гърция:

На ГКПП Кулата, трафикът е интензивен на изход товарни автомобили.
Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП “Капитан Петко войвода” – “Орменион” в двете посоки. На ГКПП „Маказа“ – „Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона. През ГКПП „Илинден“- „Ексохи“ и ГКПП “Ивайловград”- “Кипринос” гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната за ГКПП „Илинден“- „Ексохи“ ще важи до 31.08.2020 г.
На ГКПП “Маказа”- “Нимфея” и ГКПП “Капитан Петко войвода”- “Орменион” гръцките гранични власти не пропускат пътуващи от 23:00 ч. до 07:00 ч. в двете посоки, независимо от тяхната националност.
Влизането на туристи в Гърция е възможно само през ГКПП “Кулата” – “Промахон” с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“.
До 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

На границата с Румъния:

На ГКПП “Дунав мост – Видин” и на ГКПП “Дунав мост – Русе”, трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.
В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските “Кайнарджа” и “Крушари”. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП “Русе” и ГКПП “Видин”. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия:

На ГКПП “Калотина” трафикът е интензивен на изход за товарни и леки автомобили , на ГКПП “Връшка чука”, ГКПП “Брегово”, ГКПП “Стрезимировци” и ГКПП “Олтоманци” трафикът е нормален. Сръбските гранични власти изискват наличието на отрицателен PCR тест за българските граждани на вход в Република Сърбия.

На границата с Република Северна Македония:

На ГКПП “Гюешево”, ГКПП “Станке Лисичково” и ГКПП “Златарево” трафикът е нормален.

На границата с Република Турция:

На ГКПП “Лесово” трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене