Connect with us

БЕЗУМИЦИ

СРАМ И ПОЗОР! Горското „семейство веселинкови“ разиграва институциите с протсет от 20 човека от ромски произход и никакви доводи! Протестиращи питат кога водачката на протеста лъже пред екрана или в сигналите си?

Published

on

Две ферме на протестиращи дървопреработватели в Гоце Делчев твърдят за злоупотреби в сектора. Днес те излязоха на пред Горското стопанство в града на протест съобщи БНТ.

Те настояват за засилен контрол върху добива и продажбата на дървесина.

Дървопреработвателят Кръстю Веселинков и особено близката му колежка Ана Желязкова казаха, че отскоро има въведена практика, според която се преокачествява едра строителна дървесина, което се случва за определени фирми търговци.

Веселинков каза още, че са сезирали компетентните органи за 2 случая, в които товарни автомобили по превозни билети транспортират дървесина от по-ниска категория, а всъщност превозват елитна дървесина – 5-6-метрови трупи.

Заместник-директорът на Държавно горско стопанство-Гоце Делчев Димитър Джаров отговори, че са извършени проверки, в които няма констатирани пропуски, а разчетите се изпълняват спрямо предвиденото.

Час и половина по късно ЮЗДП излезе със становище по казуса :

В района на „Държавно горско стопанство Гоце Делчев” само през последния месец са извършени поредица от документални и теренни проверки по ползването и транспортирането на дървесина. Всички проверки са по сигнали от една фирма – „АНА” ЕООД със собственик и управител Ани Желязкова. Констатирани са несъществени нарушения, свързани с окачествяване и измерване на реализираната дървесина, за което е уведомена прокуратурата в гр. Гоце Делчев. Също така има и констатирани нарушения на фирмата жалбоподател, за които управителката Желязкова гузно мълчи.

На директора на териториалното поделение на ЮЗДП е разпоредено да предприеме административни мерки срещу горския служител, извършил съответните нарушения. Във връзка с днешния протест на дърводобивни и преработвателни фирми с твърдения за занижен контрол при окачествяването и транспортирането на дървесина в района на „ДГС Гоце Делчев” утре – 18 август, от 11.00 часа, ЮЗДП кани представители на бизнеса на среща в сградата на стопанството, на която ще бъдат обсъдени проблеми, свързани с дърводобивната дейност и предложения за подобряване организацията на работа.

След срещата ще започне поредната съвместна проверка на Изпълнителната агенция по горите, Регионална дирекция по горите – Благоевград и Югозападното държавно предприятие. За резултатите ще предоставим допълнителна информация.

В същия момент декларация и от останалите дърводобивни фирми даде и тяхното становище по случая, получихме го на електронната поща:

До Министъра на Земеделието и Горите до Директора на ЮЗДП гр Благоевград ,госпожо министър от местните фирми дърводобивни и дървообработващи на територията на ДГС Гоце Делчев от сдружение Форест Бг ,днес по БНТ бе излъчен репортаж от така наречен протест от две фирми ,фирми които се опитват чрез медиите да контролират директора и горските в ДГС Гоце Делчев като ги заплашват че,че ако не ги слушат инициират едно протестче и ги сменят ,така не може да продължава след десетки жалби от тези две фирми горското беше разнищено от проверки последните два месеца и не бе констатирано никакво нарушение освен че бе съставен акт на една от тези две фирми за незаконна сеч именно това провокира този измислен протест те си мислят че така ще уплашат директора и тои ще ги прикрие но тои не направи това а спази закона и ние го поздравяваме и искаме тои и служителите му да продължат да работят като спазват законите ние останалите 17 фирми им подаваме ръка и ги молим да продължат да работят еднакво със всички а именно прозрачно ,равен старт и участие на всички без ограничение на пазарни принципи ,ръководете се както и до сега именно в името на гората и България.

Слуховете в града разснасят, че въпросните две фирми, извадили днес около двасет свои служители предимно от ромски произход пред горското в града, всъщност са една фирма. Управителят Веселинков на едната и скандално известната Ана Желязкова на другата, били в особено близки отношения и работели в екип срещу ръководството на горското заради факта че не „могат да правят това което си искат“ в гората. Жертва на доноси и скандали, от страна на Желязкова бил и предишния директор и доста от служителите на горското. Желрязкова преди около месец отиде на развява байряка в Петрич, също да сваля шефа на горското там без да има никакв бизнес интерес. Ана Опото както и викат в родния и град, заради това, че се прави на опозиция, за да се изкарва „политически репресирана“, трябваше днес да бъде потдкепена от свои колеги от Птерич, Топ Преса обаче разбра реалнат апричина защо в последния момент се е отказала:

„Пред нас и пред БТВ тази въпросната Ана Желязкова, заяви че е „протестър“ и иска „оставката“ на Бойко Борисов заради пороците в системата на горите, но в жалбата си до него писала че подкрепя правителството му и държи то да продължи да работи. С такива лицемери ние работа си нямаме и се дистанцираме от нея.“ заяви единт от управителите на протестиращите фирми, който ни предостави факсимиле от жалбата на Желязкова до Бойко Борисов. Казаното е напълно доказуемо защото долу ще публикуваме запис в който пред БТВ Желязкова заяви че е срещу правителството и не подкрепя никоя партия а в писмата си до премиера го възхвалява и изразява писмената си подкрепа.

А за домиете какво представлява лицето Ана Желязкова в действителност, гледайте видеото долу :

БЕЗУМИЦИ

Скандално ВИДЕО! Луд, пиян или дрогиран кара опасно на Ново Ляски!

Published

on

Меко казано скандално видео се появи в групата “Забелязано в Гоце Делчев”. Автор на видеото е Божидар Каракашев. То говори само по себе си. Пиян, дрогиран или луд водач създава непосредствена опасност за движението по главния път на село Ново Ляски посока Гоце Делчев. За щастие този човек, не предизвика ПТП. Не и днес. Топ Прса апелира към вдички вас – нека го изобличим за да не го направи утре. Ако разпознаете номера или колата – пишете в коментарите!!!!

Continue Reading

БЕЗУМИЦИ

Нечувано! Сайт за имоти обяви нива на местноста Горилата в Гоце Делчев за 6 милиона лева!

Published

on

Истина или техническа грешка? Сайтът за продажба на имоти – Пирин имоти, обяви нива в местността „Горилата“ в съседство с град Гоце Делчев за 6250 000 лева. Ако това е истина оказва се, че това е най – скъпият имот предлаган някога в района, а защо не и в държавата. Забележете – става въпрос за два декара и половина „Земеделска земя“. 

Ето съдържавието на обявата публикувана в сайта https://www.imot.bg/ : 

Нива 2,5 дка. в землището на град Гоце Делчев. Имотът се намира в местността’Горилата’ на няколко имота от регулация. Цена без коментар!“ Че няма нужда от коментар на цената е ясно. Въпросът е рентабилно ли е и нармално ли е два декара стари череши да струват 6 милиона лева? Според нашите експерти това прави по 2500 лева за кв. м земеделска земя. Повтаряме за квадратен метър – 2500 лева! Безумие!? Но това е пазарната икономика. Един продава а друг здали ще купи…. това е отделен въпрос!

Continue Reading

БЕЗУМИЦИ

Продават култов хотел по пътя Градево – Симитли!

Published

on

Хотелът превърнал се в оазис за отмора и подкрепа при път намиращ се в местността м. „Салиовица“ над Симитли по пътя от Градево е обявен за продан.

Съдия – изпълнител Александър Цанковски е пуснал обява, че хотелът се продава за сумата от – 606 568.00 лв в полза на кредитора – Юробанк. Собственикът на имота Александър Стойков от село Черниче. е просрочил кредита си и е изчерпал всички възможности за спасение на имотът си и сега той се продава публично. Имотът представлява крайпътен хотел, с брой етажи: 3, Брой самостоятелни обекти в сградата – няма данни с площ от 288кв.м., ЕКАТТЕ: 66460, в кадастрален район: 407, в поземлен имот: 66460.407.17, по кадастралната карта на гр. Симитли. Документите с подробностите са в кантората на съдия – изпълнител Цанковски в град Благоевград. 

Continue Reading

БЕЗУМИЦИ

Скандален надпис “грейна” от фасада на къща в Гоце Делчев!

Published

on

Нагли бунтари или просто провокатори оскверниха със спрей къща в град Гоце Делчев. На имотът намиращ се в идеалния център на града, срещу входа на парка, непознати засега “писачи” изрисуваха пропагандиращ надпис “Не се ваксинирай” със спрей с боя. За вандалският акт съобщиха собствениците на имота, които живеят извън града. “Дадохме не малко пари за да си санираме къщста и приемаме надписа за гавра. Информирали сме полицията…” споделиха за Топ Преса те. Надяват се антиваксърите да бъдат открити и строго наказани.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ