Нормализира се обстановката в Благоевградско след поройния дъжд вчера

Нормализира се обстановката в област Благоевград след поройния дъжд вчера. Почистено е свлачището в района на пътен възел „Сандански“ на автомагистрала „Струма“.

Отстранени са паднали дървета, наноси от кал и камъни по пътищата в района на Белица и Якоруда, както и по пътя Добринище – Гоце Делчев. Екипи на ОПУ-Благоевград и днес продължават почистването на основните пътни артерии в областта. Почти напълно е унищожена селскостопанската реколта в село Гостун, община Банско, след падналата вчера градушка, съобщи кметския наместник Илия Белев пред БНР.

Нормална е ситуацията в Сандански след поройния дъжд вчера. Вследствие на валежа бяха наводнени жилищни и обществени сгради в града и селата. Община Сандански е започнала веднага отстраняването на тежките последици от бурята. Прекършените дървета и свлачища на няколко места са отстранени от уличните платна. Падналият електрически стълб на бул. “Свобода” е обезопасен и ще бъде възстановен. Отпушени са уличните шахти. С помпи от противопожарни коли са отводнени приземни етажи и мазета. Днес работата по отстраняване на последствията от поройния дъжд продължават.

Ситуацията в Мелник и околните села е нормализирана след падналия вчера пороен дъжд. Дейностите по почистване на пътищата е продължила до ранните часове на днешния ден, съобщи кметския наместник на Мелник Сашо Филипов. Най-сложна е била ситуацията на пътя Кърланово-Мелник, но пътния участък вече е почистен и движението е възстановено.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене