Яне Янев : Муса Палев е срам за родния ми край

Яне ЯневЛидерът на РЗС Яне Янев е сред спряганите имена за наследник на Муса Палев в Областната администрация в Благоевград.

Запитан от ИНФОМРЕЖА, той отговори, че няма такива амбиции, а на въпрос получил ли е предложение да заеме държавния пост, допълни: „Казал съм пред когото трябва“.

„За мен е унижение в родния ми край да управлява човек като Муса Палев, който не само е некадърен и неадекватен, но и вреден за жителите в региона“, каза още Янев.

Той увери, че РЗС ще участва в предстоящите парламентарни избори с каузата десният вот в България да бъде консолидиран.

„Тези дни се направи нова дясна формация от шепа хора, които няма да постигнат нищо друго освен да отнесат няколко хиляди гласа от дясното. Трябва да се обединим и срещу всякакви партии като БСП, ДПС, Атака, барековци и други плазмодии и да не допуснем те да участват във властта“, подчерта Янев.

Така авторът на инициативата „Ще уволня Бойко Борисов“, с която РЗС стартира предизборната си кампания за президентските избори през 2011 г., сега бе категоричен, че единствената силна дясна партия в момента е ГЕРБ и всички формации в център и дясно трябва да се обединят около нея.

В правомощията на служебния премиер е да прекрати мандата на областния управител и заместниците му, но има вариант те да останат до избирането на редовен кабинет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене