Вельо Илиев:Чакам още малко да ме понервират, за да се кандидатирам за кмет пети мандат на Петрич

Вельо Илиев

Градоначалникът на Петрич инж. Вельо Илиев още не е решил дали ще се кандидатира за кмет. ”Чакам още малко да ме нервират някои хора и тогава ще се кандидатирам за кмет пети мандат”, отговори той на въпрос на в. ”Вяра” дали отново ще е №1 в надпреварата на местните избори догодина. Кметът поясни, че за предсрочните избори за НС никоя политическа сила не го е поканила за включване в листа на избираемо място. ”Очаквам оферти!”, призна инж. Илиев с тон, подсказващ, че наистина го мисли. Той обаче не конкретизира от коя политическа партия очаква оферта. Инж. Илиев е стар седесар, макар че рядко присъства на събрания на местната структура.

Капитанов

На последните избори за кмет той бе издигнат от инициативен комитет от петрички интелектуалци, подкрепен с подписите на над 3000 негови поддръжници. На балотата Илиев игра с координатора на ГЕРБ Димитър Танев и го би по най-убедителния начин. Сега обаче Танев вероятно ще е новият петрички депутат от партията на Бойко Борисов. Като бъдещ кандидат-кмет се спряга досегашният народен представител Митко Захов. По този повед бе и направеното изявление от инж. Вельо Илиев за очакваното му пето поред кандидатиране за кмет.

Митко Захов

Бърз сондаж след основните политически лидери показва, че инж. Илиев се ползва с подкрепата им. Те не пожелаха да се огласяват на този етап имената им, но всички са в десния спектър, на чиито гласоподаватели ще разчита и кандидатът на ГЕРБ. Той се очаква да е най-големият конкурент за кметския пост. Сред основните играчи за този пост е и лидерът на БСП Димитър Капитанов. Но тъй като се очаква той да влезе в листата на левицата на избираемо място за парламент, кандидатурата му за кмет е малко вероятна. При октомврийски неуспех обаче явяването му на местните избори е в кърпа вързано. Така ще се повтори картинката отпреди четири години със същите играчи, но поостарели и помъдрели, казаха наблюдатели на политическия живот в община Петрич.

Снимките:

1 Вельо Илиев

2 Димитър Капитанов

3 Митко Захов

viaranews.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене