Рокадите в кабинета „Борисов“ 3 вече са факт. Депутатите гласуваха в пленарна зала предложените от премиера промени Прочети повече в

Рокадите бяха приети с 116 гласа „За“, 89 гласа „Против и 0 гласа „Въздържали се“. Гласуваха 205 народни представителя.

Преди гласуването вицепремиерът Томислав Дончев излезе на парламентарната трибуна и анонсира промените и оставките, които да бъдат гласувани от депутатите.

Той бе посрещнат с викове „Оставка, оставка” от депутатите на БСП, които посрещна с усмивка. След края на словото му, депутатите от БСП викнаха: „Още, още, още“.

Преди това депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова изчете декларация от парламентарната й група, с която осъди действията на президента Румен Радев, а социалистите в залата скандираха „Оставка“ през цялото време.

БЛИЦ припомня, че с постовете си се разделят Владислав Горанов, Емил Караниколов, Младен Маринов и Николина Ангелкова. Те ще бъдат заменени съответно от Кирил Ананиев, Лъчезар Борисов, Христо Терзийски и Марияна Николова.

На мястото на Ананиев в здравното ведомство идва досегашният директор на Александровска болница – проф. Костадин Ангелов.

Очаква се решението на Владислав Горанов и Николина Ангелкова дали ще се върнат като народни представители или ще освободят местата си в парламента.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене