Ексклузивно! Бизнесът на Делян Пеевски не зависи от правителствата, защото не ползва държавен ресурс! Вижте повече!

Ерджан Ебатин

Ерджан Ебатин

Бизнесът на Делян Пеевски не зависи от правителството, тъй като не използва обществени ресурси. Той зависи от модела на обществото и независимо от това кой е на власт, той винаги ще бъде успешен бизнесмен, защото в свободните общества хората, които имат бизнес нюх, просперират. Това обясни депутатът от ДПС Ерджан Ебатин.

Не съм останал с впечатлението ДПС да има и един министър в правителството на Бойко Борисов. Това обяви в ефира на bTV депутатът от ДПС Ерджан Ебатин. Поводът за коментара му бе решението на Борисов да отстрани трима от министрите в кабинета с мотива, че областните координатори на ГЕРБ поискали това, понеже имало спекулации, че са хора на депутата и издател на „Телеграф Медиа“ Делян Пеевски.

Ебатин призова, когато се правят подобни внушения да се представят доказателства за тях и допълни: „Този въпрос дори не изглежда сериозен. Идеята на сценаристите от „Да, България“, които винаги са били най-добрите генератори на нестабилност, е да уплашат премиера. Те знаят, че Борисов бързо реагира и както видяхте -веднага реагира. Без да имаш някакви доказателства обаче това не са сериозни аргументи. Един човек трябва да държи за отбора си, освен ако наистина няма сериозни доказателства“. Ебатин бе категоричен също така, че и премиерът, и президентът на страната трябва да говорят аргументирано и сериозно.

В същото време депутатът даде да се разбере, че ДПС не подкрепя кабинета „Борисов 3“, като призова също да се обърне внимание на начина, по който гласува групата на Движението в парламента при вотове на недоверие – срещу настоящото правителство.

Ебатин коментира и предстоящата поредна акция в „Росенец“, след като вече Христо Иванов и хората му от „Да, България“ сътвориха небивал цирк край плажа. Депутатът бе категоричен, че ако имотът там не бил на почетния председател на ДПС Ахмед Доган никой нямало да обърне внимание, но в случая се търсела асоциация, за да се спечелят политически дивиденти. Ебатин изтъкна, че НСО е преценила сама на какво отстоянието от имота да отцепи зона за сигурност. Депутатът бе категоричен, че някой има интерес от отстраняването на Доган, заради влиянието му върху 500 000 души, които по традиция подкрепят ДПС. Относно заплахата към Доган, той обясни, че е имало няколко опита за посегателство върху живота на почетния лидер на ДПС -и преди 2013 г., когато беше атентатът срещу него в НДК, и след това. „Г-н Доган е охраняван, защото от него зависи основно политическият вот и ориентация на 500 000 избиратели. Някой няколко пъти му посегна на живота“, подчерта Ебатин и посочи, че при атентата в НДК идеята е била да се стреля и с друг – истински пистолет, но НСО са го хванали. След това е имало опит с „Калашник“. „Ахмед Доган не си е поставил сам тази охрана. И нашите, и партньорските служби – всички говорят, че има опасност. Този плаж по принцип никога не е бил интересен за посещаване на граждани. Ако беше на някой друг, никой нямаше да има интерес да отиде там“, допълни той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене