Абсурден строеж в Дъбница! Д-р Нушка Пачеджиева строи клиника без канализация! Извела канала си в местно дере! Зеленчуковата борса ще и търпи миризмите?

Младата зъболекарка от гърменското село Дебрен д-р Нушка Пачеджиева строи дентална клиника в местността „Кури чаир“ в землището на съседното село Дъбница. Преди година  е заявила своето инвестиционно намерение в Община Гърмен, което било одобрено и вече тече строителство на въпросния обект. 

Сградата е разположена върху ПИ № 077012. Представено е и задание за изготвяне на ПУП – ПЗ, което обосновава необходимостта от изработване на плана и съдържа изискванията за териториалния обхват и сроковете и етапите за изработването му.

Изготвянето на плана за застрояване е съгласувано и с Регионалната инспекция по околна среда и води – Благоевград. От там е издадено и разрешение за преценяване на вероятната степен на значително отрицателно въздействие върху защитените зони, което е в разрез с реалностите понеже канализацията на въпросната клиника, е изведена в деребот което се намир ав съседство на имота и застрашава да направи истинска еко катастрофа. Местни сигнализират че ако се остави Пачеджиева да ползва дерето за фекалните си води, това означава че района ще се изпълни с миризма. В съседство на имота е зеленчуковата борса, а миризмата ще отблъсква клиентите на местните производители. Въпреки че парцелът се намира в регилация, има проект но все още няма предвидена канализация понеже е извън селото, нужно е строежът да бъде спрян за да се уточни всичико около него, твърят местните зелечукопроизводители. разрешението за строеж е дадено от предишната кметица Минка Капитанова, която в родното си село дори разреши да се строи къща над реката, така че това е поредният абсурд от нейното управление.

Има и решение на Комисията по земеделски земи – София, с което се утвърждава площадка за проектиранеи строеж, което също е доста абсурдно и съмнително. Изработката на проекта е възложена на фирмата на младата лекарка – ЕТ „Нушка дент – д-р Нушка Пачеджиева ИППДП“. Настояваме компетентните иниституции, да се самосезират и да решат проблема на местните хора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене