20 дежурни лица от община Благоевград ще съблюдават за спазване на указанията за разходка в  градската градина, парк „Даме Груев“ и парк Бачиново 

Община Благоевград създава необходимата организация за стриктно спазване на въведените ограничителни мерки в парковете и градини, във връзка с обявеното извънредно положение в страната.

Днес се състоя среща на заместник –кметовете на община Благоевград инж. Василиса Павлова,  инж.Евгени Терзиев и Любен Милев с непедагогически персонал от 13-те детски градини, във връзка със създадената организация за  разрешаване на  разходки в  парковете, находящи се на територията на Благоевград.

Срещата се състоя от 16,00 часа в зала №5.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности д-р Василиса Павлова запозна присъстващите с изготвения график от 04 май до 13 май 2020г за дежурства към Оперативния щаб. Организацията с дежурни лица от община Благоевград е за в часовия диапазон от 09,00 часа до 19,00 часа. Дежурните ще съблюдават за спазване на указателните табели и схеми за движение в градската градина при хотел „Ален мак“, парк  Бачиново и парк „Даме Груев“ , както и за спазване на задължителните правила: носенето на предпазни маски, спазване на дистанция 2,5 м от други семейства. Забранява се: сядането на пейки,  използването на детски и спортни съоръжения и пясъчниците, употребата на алкохол.

Община Благоевград призовава: Спазвайте указанията на служебните лица в парковете, те се грижат за Вашето здраве!

За допуснати нарушения на разпоредбите на Министерство на здравеопазването за времето на пандемия от коронавирус, всеки гражданин може да сигнализира на следните телефонни номера: горещ телефон на община Благоевград 073/88 44 34 /от понеделник до петък/, Дежурен служител на полицията: Първо РУ-Благоевград  073/867434 и  Второ РУ- Благоевград 073/867566.

Видео доказващо, че правилата не се спазват!!!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене